11 dage før premieren sejlede spillet i Lalandia

11/08 - 2020

11 dage før premieren i HTH Ligaen formåede Team Esbjerg på ingen måde at nå de selvsikre og sejrsvante højder fra triumftoget i dansk og europæisk klubhåndbold før coronakrisen. Herning-Ikast Håndbold, der ligesom mestrene har bevaret en stor del af den ligeledes norske stamme på holdet, vandt træningskampen i Lalandia Billund med 33-30.

-Det var en kamp, vi ikke fik så meget ud af, som jeg havde håbet. Især i de første 40 minutter var spillet for ufokuseret, vi var defensivt sløjt kørende, og der blev lavet for mange tekniske fejl i angrebsspillet. De sidste 20 minutter var bedre, og det var et plus, at vi spillede lidt længere, og at det mere lignede en ligakamp, sagde cheftræner Jesper Jensen.

Han mønstrede hele truppen, der selvsagt var uden Estavana Polman, men ellers gav spilletid til alle spillere bortset fra unge Stella Muir. Ni markspillere scorede, men Elma Halilcevic var for en gangs skyld uskarp og endte uden at score.

Anført af en velspillede Helene Fauske var semifinalisterne fra EHF Cup, Herning-Ikast, foran 24-17 i anden halvleg, inden Team Esbjerg strammede op og nåede op på at være bagud med et enkelt mål, før holdet på ny tabte pusten. De to topscorere, Mette Tranborg og altid driftssikre Marit Røsberg Jacobsen, med hver seks mål førte an i den bedste periode efter pausen.

-Det var dejligt at se Tranborg i aktion mod et kvindehold, hende får vi meget gavn af, lød det nærmest underspillet fra Jesper Jensen om det nye trumfkort.

Jessica Ryde i HIH-målet havde ikke svært ved at vinde målvogterduellen over Rikke Poulsen og Rikke Granlund, som delte spilletiden i begge halvlege og led under, at forsvaret foran dem var løst i geledderne.

Sidste træningskamp er mod U17-drengene fra Vejle Idrætsefterskole fredag.

Team Esbjerg møder i ligapremieren Odense Håndbold lørdag den 22. august kl. 16.10 i Odense Idrætshal. Første hjemmekamp er mod Holstebro Håndbold onsdag 26. august kl. 18.30. Som reglerne er nu, må kun 500 personer være til stede i Blue Water Dokken. Der arbejdes dog politisk for at få åbnet for flere tilskuere til kampene i de to hjemlige ligaer.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 30-33 (13-15)

Målscorere Team Esbjerg: Mette Tranborg 6, Marit Røsberg Jacobsen 6, Sanna Solberg-Isaksen 4, Vilde Ingstad 4, Marit Malm Frafjord 3, Kirstine Breistøl 3, Sonja Frey 2, Annette Jensen 1 og Kaja Kamp 1.