Stjernen over alle er ude – der skal hentes ny klassespiller

01/08 - 2020

Team Esbjergs største profil, Estavana Polman, overrev korsbåndet i højre knæ ved et uheld under torsdagens træning og er efter al sandsynlighed ude i hele den forestående sæson.

Den snart 28-årige verdensmester med Holland blev sent fredag eftermiddag scannet, og resultatet lørdag bekræfter de værste anelser, som hun selv, chokerede holdkammerater og cheftræner Jesper Jensen havde efter uheldet.

– Jeg kunne straks mærke, at det var alvorligt. Det er risikoen ved at spille håndbold, og jeg kan ikke gøre noget ved det. Nu lægger jeg en plan og satser på at blive opereret så hurtigt som muligt, og derefter venter masser af hårdt arbejde med genoptræning. ”Shit happens”, siger Estavana Polman.

Hun skal i den kommende uge gennemgå en undersøgelse hos professor Uffe Jørgensen, Privathospitalet Kollund, Fredericia, men det vil næppe ændre væsentligt ved prognosen.

– Vi er først og fremmest vildt kede af det på ”Essie”s vegne, og dernæst er det selvsagt et hårdt slag for os og vores ambitioner om at placere os helt fremme i dansk og europæisk klubhåndbold. Vi går nu i markedet for at finde en erstatning, men en spiller af den ekstraordinære klasse erstatter man ikke 1:1, siger Jesper Jensen.

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen bekræfter, at klubben vil finde økonomi til at hente en klassespiller til bagkæden så hurtigt som muligt.

– Estavanas uheld er et chok for også ledelsen i klubben. Team Esbjerg var sammen med Odense Håndbold storfavoritter til at vinde det danske mesterskab, men nu er situationen en anden. Vi vil nu gøre alt for at finde en god erstatning for ”Essie”, så vi fortsat kan være medbejler til det danske mesterskab. Vi har været ramt af så meget det seneste halve år – den afbrudte liga og aflysningen af EHF Final4 – men med sydvestjysk sammenhold vil vi vise, at vi kan rejse os oven på også vores bedste spillers uheld, siger Bjarne Pedersen.

Estavana Polmans mor og far havde inden uheldet planlagt at besøge datteren og hendes familie i Esbjerg i næste uge, og den timing fortryder de ikke. De vil kunne yde moralsk støtte i en tid, som hovedpersonen selv ser frem til med stor realisme.

– Når operationen er overstået, vil jeg gøre alt for at være der og hjælpe holdet i den kommende sæson, siger Estavana Polman, der var på vej til at spille sin ottende sæson i Team Esbjerg, da uheldet indtraf.