Final4 i Budapest aflyst – ny ærgrelse for Team Esbjerg

26/06 - 2020

Det europæiske håndboldforbund, EHF, har besluttet at aflyse årets DELO Women’s EHF Final4 i sæsonen 2019-2020 i skyggen af sundhedssituationen i Europa. Finalestævnet i Budapest i den fornemmeste klubturnering var i år udvidet til en Final8 og inkluderede afviklingen af turneringens kvartfinaler, der er udskudt flere gange.

Team Esbjerg havde kvalificeret sig til at deltage i først Final8 og potentielt Final4 for første gang nogensinde, og skuffelsen blandt spillere, ledere og andre i og omkring klubben er selvsagt stor. Samtidig har klubben forståelse for, at EHF har måttet træffe en nødvendig og ansvarlig beslutning.

– Vi er naturligvis ærgerlige over aflysningen, der kommer oven i mange andre ærgrelser som følge af coronakrisen. At deltage i Final4 ville have været kronen på værket i en sæson, der indtil coronaudbruddet nærmest havde været en lang succeshistorie i både HTH Ligaen og EHF Champions League. Vi havde ikke forventet at nå så langt i Champions League og havde ikke budgetteret med de mulige ekstraindtægter. Lige nu overskygger den sportslige skuffelse, siger Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer.

EHF Final8 og Final4 skulle have været spillet i Budapest i dagene 3.-6. september, og der var opbygget store forventninger til at deltage i klubeventen over alle i europæisk håndbold.

– Det ville have været en kæmpeoplevelse for alle og i særdeleshed for spillerne. I forbindelse med EHF Cup-finalen i fjor havde vi lejlighed til at være forbi Budapest og overvære Final4-finalen i en fyldt hal. Det er en begivenhed, enhver europæisk topklub ultimativt stræber efter at være med i, også Team Esbjerg, siger HC Warrer.

Han bakkes op af cheftræner Jesper Jensen, der yderligere ærgrer sig over, at EHF ikke lod muligheden for at gennemføre et rent Final4 en weekend i oktober stå åben.

– Det er sindssygt ærgerligt, at vi ikke kommer til at spille Final4, der ville være den største sportslige begivenhed i klubbens historie. Men som situationen i verden er, må der træffes beslutninger, der ikke er fair. Jeg håber, at EHF har kunnet lægge følelserne væk og træffe den rigtige beslutning. Final4 har følelsesmæssigt fyldt enormt meget hos os, og det vil tage tid at lægge det bag os, siger Jesper Jensen.

EHF-præsident Michael Wiederer beklager, at det har været nødvendigt at træffe en ubehagelig beslutning, men det var ikke muligt at opretholde et sikkert miljø til at afvikle slutkampene, der som arrangement kræver større forberedelser – og i dette tilfælde restriktioner – end enkelte kampe.

– Der er stadig usikkerhed om udviklingen på tværs af Europa og dermed også for en håndboldfest foran entusiastiske fans, siger Michael Wiederer.