Team Esbjerg spillede som rette mestre i afbrudt sæson

09/04 - 2020

For tredje gang på fem sæsoner er Team Esbjerg blevet kåret som dansk mester i kvindehåndbold.

Et samlet udvalg for professionel håndbold har tiltrådt en indstilling fra Dansk Håndbold Forbunds administration og har valgt at afslutte sæsonen i de to bedste ligaer og 1. division med øjeblikkelig virkning. Beslutningen er taget, efter statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde mandag aften oplyste, at store arrangementer indtil udgangen af august ikke vil finde sted.

– Min første handling, da jeg hørte om det, var at skrive til spillerne. Jeg blev meget glad, da jeg fik nyheden. Vi ville rigtig gerne have spillet om det danske mesterskab og vundet det på en anden måde, men jeg er også glad for, at vi bliver kåret som mestre, for alt andet efter at have arbejdet så hårdt i en hel sæson ville have været en flad fornemmelse. Vi mærkede et bump med nogle dårlige præstationer i begyndelsen af januar, men indtil coronakrisen ramte det hele, var vi megaklar til at spille både slutspil og de afgørende kampe i Champions League. Vi har modbevist, at det er svært at holde samme høje niveau i sæson to efter et dansk mesterskab. Fraset de særlige omstændigheder har det været noget nær en perfekt sæson, siger den nu dobbelte danske mester med Team Esbjerg, cheftræner Jesper Jensen.

Han har gentagne gange fremhævet det stærke kollektiv med spillere, der kan udrette så meget sammen, og som med en enkelt undtagelse var uden skader og fit for fight til at spille afgørende kampe i både HTH Ligaen og Champions League, inden coronakrisen ramte. Nu træner de som hjemsendte på eget initiativ med blandt andet løbeture i skoven i mindre grupper. Med tre spillerunder tilbage i ligaens grundspil førte Team Esbjerg med fire point og et bedre indbyrdes regnskab end de nærmeste forfølgere, de nye sølvvindere fra Odense Håndbold og bronzevinderne fra Viborg HK. De lå til en sikker grundspilssejr.

Team Esbjergs direktør, Hans Christian Warrer, har som eneste medarbejdere været på arbejde hver dag, mens spillere og øvrige ansatte har været sendt hjem på lønkompensation.

– Det er med blandede følelser, at vi modtager meddelelsen om, vi er blevet dansk mester. Det er rart at blive anerkendt, og vi er stolte af de sportslige resultater, vi nåede at skabe i HTH Ligaen og Champions League. Det kunne være blevet den bedste sæson i Team Esbjergs historie, og så slutter den på denne måde. Det er ærgerligt, siger Hans Christian Warrer.

Bestyrelsesformand Bjarne Pedersen deler sine to medarbejderes vurdering af de helt særegne omstændigheder bag kåringen af Team Esbjerg som dansk mester 2020.

– Vi sagde tidligt, at vi skulle vente til så sent som muligt med at træffe en beslutning. Nu er der, efter pressemødet med statsministeren i aftes, truffet en beslutning i DHF, og vi respekterer, at et flertal af klubberne har haft den holdning. Vi skal nu i direktion og bestyrelse til at kigge på de økonomiske konsekvenser af, at vi ikke kommer til at spille mere håndbold i det regnskabsår, der slutter 30. juni. Det er vores forventning, at de hjælpepakker, vi gør brug af med lønkompensation, vil blive forlænget, så længe vi er ude af stand til at drive vores forretning. Derudover vil vi selv vende hver sten for at optimere økonomien, siger Bjarne Pedersen.

Han forventer, at Team Esbjerg for første gang i klubhistorien skal spille Champions League Final4 i Budapest i begyndelsen af september, hvilket vil være en forsinket, men fornem afrunding på 2019-2020-sæsonen.

– Sportslig kommer vi helskindet igennem sæsonen. Med et dansk mesterskab for andet år i træk, kvalifikation til næste sæsons Champions League og deltagelse i Final4 har vi til fulde fået de sportslige målsætninger opfyldt. Og vi er en værdig dansk mester med de præstationer, vi har leveret i denne sæson, siger Bjarne Pedersen.