Den største håndboldkamp i Esbjerg – uden tilskuere

07/03 - 2020

Team Esbjergs opstigning i det europæiske håndboldhierarki kulminerer, når klubben sent på eftermiddagen søndag spiller topopgør i hovedrunden af EHF Champions League mod de 23-dobbelte fra franske mestre, Metz Handball, i Blue Water Dokken.

Der var lagt op til en håndboldfest, men frygten for, at coronavirus skal brede sig yderligere, har fået det officielle Danmark til at anbefale, at der ikke holdes arrangementer med flere end 1.000 mennesker samlet frem til udgangen af marts. Den anbefaling har Team Esbjerg valgt at følge. Foruden staben omkring holdet vil klubbens ledelse og administration, en fransk delegation på 14 personer, officials og tv-holdet fra DR1 være til stede.

Det sportslige: Metz vil sikre sig førstepladsen i gruppe 1 ved at få point i Esbjerg, og Team Esbjerg vil med en sejr på seks mål over de franske stjerner blive en nærmest uhørt nummer et. Med resultaterne i Champions League har det danske hold måttet vænne sig til at blive betragtet som en del af den europæiske elite.

– Jeg synes, vores udekamp mod FTC i Ungarn er et godt billede på den udvikling, vi har været igennem. Vi præsterede ikke vildt godt, følte at vi havde dommerne og andre omstændigheder imod os, og alle forudsætninger for at få en snitter på udebane mod startopstillingen på det ungarske landshold var til stede. Og alligevel syntes vi bagefter, at det var uheldigt og dumt, at vi ikke vandt, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han har tidligere vurderet, at Team Esbjerg er gået fra top 15 til top 10 blandt europæiske klubhold, og nu tør han godt stramme det til, at klubben i hvert fald tilhører top otte. Team Esbjerg ender mindst i top tre i den målt på bredden sværeste gruppe, og selv om enkelte hold uden for de to hovedrundegrupper, for eksempel Siófok fra Ungarn, måske ville kunne blande sig, er Team Esbjerg nu et fuldgyldigt medlem af det bedste europæiske selskab.

– Kan vi vinde med seks mål søndag, bliver vi etter i en vanvittigt svær pulje, og man kan mærke på spillerne, at det resultat er en målsætning. Det ville for få måneder siden have forekommet helt absurd – mod Metz, siger Jesper Jensen.

Skulle Rostov-Don overraske negativt og tabe til FTC på hjemmebane lørdag, vil en sejr mod Metz række til førstepladsen. Men en sejr vil under alle omstændigheder sikre en andenplads i puljen, idet det indbyrdes regnskab i så fald kan blive et anliggende mellem tre hold. Andenpladsen vil give udebane først i kvartfinalen, og det betragter Jesper Jensen som en klar fordel. At skulle til Buducnost med en mission at maksimere præstationen i stedet for at skulle jagte et resultat er et helt andet scenarie. Derfor står meget på spil i Blue Water Dokken.

– I Metz spillede vi særlig godt i angrebet mod deres forsvar. Metz har så store individuelle kvaliteter, at hvis man modsat løsner grebet bare en smule i eget forsvar, så scorer de ud af ingenting, siger Jesper Jensen.

I Frankrig sad spillerne nærmest lidt slukørede tilbage efter at have ført 30-28 med tre minutter tilbage af kampen. Men med tre sekunder igen steg backen Orlane Kanor med opdrift som en delfin til vejrs og udlignede til 31-31. Søndag er hun, den blændende playmaker, Grace Zaadi Deuna, Louise Burgaard og de andre stjerner klar til at skyde huller i Team Esbjergs himmelflugt – uden modstand fra tilskuerpladserne.

En af Team Esbjergs stjerner i Metz, Sonja Frey, har problemer i maveregionen, og Rut Jónsdóttir var syg under kampen mod Ajax København torsdag aften. De er dog med i 15-mandstruppen til den hidtil største klubkamp i Esbjerg.

Team Esbjergs trup til kampen i hovedrunden i DELO Women’s EHF Champions League, gruppe A, mod Metz Handball søndag den 8. marts kl. 16.50 Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.