To point tættere på grundspilssejr før Metz-braget

05/03 - 2020

Team Esbjerg er med den forventede sejr på 33-23 over Ajax København et stort skridt nærmere at vinde grundspillet i HTH Ligaen med tre spillerunder igen. Ugen byder på tre kampe med stigende sværhedsgrad, og de to første har givet rigeligt rum til at aflaste de spillere, der har været hårdest belastet af de seneste to måneders tætte kampprogram. Sonja Frey har lidt hofteproblemer, og fløjene Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen døjer med lidt træthed.

-Det er ikke optimalt med fire kampe på otte dage, men det er også fedt, og vi føler os godt rustede til kampen mod Metz på søndag. Vi spiller om førstepladsen i vores Champions League-gruppe, og vi har fordelen af at spille den sidste kamp i gruppen, så vi kender betingelserne: Vinder Rostov-Don, skal vi vinde med seks mål over Metz for at nå førstepladsen, og taber vi, bliver vi nummer tre, sagde ugens mest omtalte sportsprofil, Team Esbjerg-cheftræner og ny landstræner for kvindelandsholdet, Jesper Jensen.

Team Esbjerg kom bedste fra start og førte 3-1, 6-3 og 10-7, men blev hver gang indhentet af Ajax, der indledte lidt stift og stationært efter busturen, men efterhånden fik tempo i spillet omkring playmaker Cecilie Woller. Stregspilleren Simone Pedersen bragte endda holdet foran 11-10 efter 24 minutter, inden Estavana Polman mente, at det skulle være løgn og bidrog med tre mål og et vip til et Sonja Frey til en anstændig pauseføring på tre mål.

Polman øgede med tre mål i træk i begyndelsen af anden halvleg, og gæsterne var så høflige ikke at score i otte et halvt minut. Da var Esbjerg-toget kørt. Team Esbjerg førte 26-15, da Rikke Poulsen reddede og viste attitude. Hun klarede også to straffekast og fik en tredje spiller til at overplacere.

Ajax, der har slået både Viborg HK og Odense Håndbold på udebane, havde ikke en af de aftener. Københavnerne var langt fra at tirre endnu et tophold. Da forspringet mod kampens slutning skrumpede til under 10 mål, tog Jesper Jensen to timeouter inden for to minutter. 

-Jeg ville gerne have en ordentlig afslutning på kampen, også af hensyn til Elma og Lene, der var kommet ind. Det skulle ikke ende i det rene anarki med afslutninger. Vi fik da også sluttet bedre af, end der var tendens til, sagde Jesper Jensen.

Elma Halilcevic og Lene Østergaard scorede begge, det lille slangemenneske på fløjen endog tre gange, og de bidrog dermed til en udramatisk sejr.

Det bliver helt anderledes mod de franske stjerner fra Metz Handball søndag kl. 16.50 i Blue Water Dokken. Du kan købe billetter til topbraget på www.teamesbjerg.dk.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Ajax København 33-23 (16-13)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Kristine Breistøl 5, Clara Monti Danielsson 4, Sonja Frey 3, Elma Halilcevic 3, Sanna Solberg 2, Marit Malm Frafjord 2, Line Jørgensen 2, Marit Røsberg Jacobsen 1, Lene Østergaard 1 og Pernille Johannsen 1.

Topscorere Ajax: Cecilie Woller 3, Anne Petersen 3, Anna Grundtvig 3, Maja Eiberg Jørgensen 3 og Cecilie Specht 3.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 0

Ajax: 1

1.809 tilskuere i Blue Water Dokken