Team Esbjerg smed sejren - men er sikker på tredjeplads inden kvartfinalerne

01/03 - 2020

Team Esbjerg smed pointene og led sit første nederlag i hovedrunden i EHF Champions League, da ungarske FTC anført af det 20-årige stortalent, Katrin Klujber, vandt 26-25. Men samtidig gjorde Metz Handball sin pligt og besejrede CSM Bucuresti med 28-26, og de danske tabere i ERD Arena er dermed sikret mindst en tredjeplads og dermed en gunstigere vej i kvartfinalen.

Venstrehåndsskytten Katrin Klujber markerede fra begyndelsen, at det skulle blive hendes kamp for øjnene af entusiastiske tilhængere i forstaden Erd uden for Budapest, da hun scorede tre af sit holds fire første mål. Holdene fulgtes ad i første halvleg, og først da hollandske Danick Snelder begik et straffekast mod Marit Malm Frafjord med blot sekunder igen af første halvleg, og en anden verdensmester, Estavana Polman, scorede på straffekastet, fik Team Esbjerg sin første tomålsføring til pausen.

Marit Røsberg Jacobsen scorede i et tomt mål til 16-13, mens holdet fortsat var i overtal, og hun stod også for målet til 17-14 med et af sine karakteristiske lob, inden Klujber atter overtog scenen. Hun udlignede til 19-19 med sit fjerde mål efter pausen, og stregen Noémi Pásztor bragte hjemmeholdet foran med 20-19.

Selv om kampens andet store individualist, Estavana Polman, holdt Team Esbjerg inde i kampen med hopskud, underhåndsskud og løbeskud, og Rikke Granlund kom på banen og ydede sit i målet, anede man tiltagende problemer med at score mod det ungarske forsvar og målvogter Bíró Blanka. Klujber scorede sit 10. mål til 24-23, Kristine Breistøl udlignede med sit første mål, men ustoppelige Klujber var der igen. Røsberg bragte atter balance, Klujber scorede, og atypisk kneb det med at holde hovederne kolde i slutfasen.

Røsberg brændte et forsøg, og cheftræner Jesper Jensen tog en timeout, da uret viste 57:49. Selv om FTC var venlig at smide bolden væk et par gange, lykkedes det ikke hverken Vilde Ingstad eller Polman at score fra fordelagtige positioner fremkaldt af et syv mod seksspil og op til tre stregspillere på banen ad gangen. De unge, grønblusede Ferencváros-spillere kunne efter slutfløjtet kaste sig om halsen på hinanden. De skal nok blive til noget i de næste sæsoner.  

-Vi er skuffede, for vi havde mulighederne i slutfasen, hvis vi havde været skarpere, og så havde vi dommerkendelser imod os i form af manglende straffekastkendelser. Vi dummede os i flere situationer og blev nok også frustrerede over dommerne. Der var som altid masser af indsats og hjerte, men der var spillemæssige ting, vi gerne ville have gjort anderledes, sagde Jesper Jensen.

Han betegner det fortsat som et drømmescenarium, at Team Esbjerg nu er sikret en tredjeplads i dynamitgruppen. Den sidste kamp i hovedrunden mod Metz Handball søndag den 8. marts kl. 16.50 i Blue Water Dokken kan i tilfælde af sejr føre til yderligere avancement i toppen.

Team Esbjerg rejser hjem via Københavns Lufthavn og med bustur til Esbjerg, hvor man er fremme ved totiden natten til mandag.  

Kampen i tal:

FTC-Rail Cargo Hungary – Team Esbjerg 26-25 (13-15)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 10, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sonja Frey 5, Marit Malm Frafjord 2, Vilde Ingstad 1, Sanna Solberg 1 og Kristine Breistøl 1.

Topscorer FTC: Katrin Klujber 12

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

FTC: 4

2.000 tilskuere i ERD Arena