Sejr i Randers vil være stort skridt mod at vinde grundspillet

25/02 - 2020

Slutningen af vinteren er ofte det tidspunkt, metaltrætheden efter at have været så meget sammen på træningsbanen og på busture begynder at indfinde sig på et håndboldhold, men Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen, sporer ikke tendenser i den retning i truppen forud for onsdagens udekamp i HTH Ligaen mod Randers HK.

– Spillerne mødes fortsat privat uden for banen, hvilket er vigtig detalje i at holde det hele kørende i en lang sæson. De har stadig sult efter at vinde og stiller sig ikke tilfreds med at have nået top otte i Champions League, nu vil de i top fire. I HTH Ligaen tæller muligheden for at kvalificere sig til næste sæsons Champions League mere end førstepladsen i grundspillet i sig selv, siger Jesper Jensen.

Han har respekt for Randers og holdets opadgående formkurve efter nytår. Kronjyderne har erobret syv point i de seneste fem kampe og har lagt en lille afstand til det niende hold, der er i betragtning til slutspillet. Nykøbing F. Håndbold. Tre point og en kamp færre er et godt udgangspunkt inden de sidste fem spillerunder.

– Vi har i de seneste kampe skullet forholde os til Viborg, der kom til Esbjerg med syv sejre i træk, og Vipers med et halvt norsk landshold. Fysikken har det fint, og det er snarere det mentale aspekt ved at være så meget på, der kan tynge lidt. I den seneste udekamp mod Horsens ramte vi pludselig, at vi ikke var i stand til at lukke kampen, og så gik det galt, siger Jesper Jensen, hvis hold har besejret Randers i Santander Cup og ligaen før jul.

Randers er en sværere modstander end oprykkerne, også uden den svenske profil, gravide Jamina Roberts, som holdet hidtil har forvundet godt at undvære. I Horsens var der forholdsvis få tilskuere, og Arena Randers bliver heller ikke tilnærmelsesvis fyldt op, som Team Esbjerg har været vant til i de to seneste hjemmekampe med ca. 2.400 tilskuere til hver kamp. Den mindre kulisse skal holdet også overvinde.

– Vi kan tage et meget stort skridt mod at vinde grundspillet med en sejr i Randers, og det er med til at motivere os. Jeg føler slet ikke, at vi topper formmæssigt lige nu. Vi har set i Champions League, at vi er i stand til at øge intensiteten, og det tror jeg også, vi kan i slutspillet i HTH Ligaen. Vi har mere at skrue på, siger Jesper Jensen.

Rut Jónsdóttir var ikke på banen mod Vipers Kristiansand søndag, men er i truppen mod Randers, med eller uden skinne på næsen. Den øvrige trup er også klar.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Randers HK onsdag den 26. februar kl. 18.30 i Arena Randers:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.