Et point mod et desperat Vipers-hold vil række

22/02 - 2020

For første gang i hovedrunden i EHF Champions League er Team Esbjerg favorit, når de norske mestre fra Vipers Kristiansand kommer til Esbjerg på en desperat mission for at skyde liv i forhåbningerne om et comeback i turneringen. Det danske hold indledte hovedrunden med at vinde 35-31 i Norge, og Vipers er hårdt ramt med skadede profiler inden returopgøret.

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen accepterer præmissen om at være favorit, men lægger væsentlige forbehold ind. Søndagens modstander råder fortsat over fem-seks potentielle norske landsholdsspillere og stormer ufortrødent mod det næste norske mesterskab med en udesejr på 38-27 over Byåsen i Trondheim i denne uge. Cheftræner Ole Gustav Gjekstad havde blot 11 spillere til rådighed, og Jesper Jensen henviser til sit eget holds evne til at hente ekstra ressourcer, når det er mest presset. Det vil Vipers også være i stand til.

– Vipers er i stærkeste opstilling et potentielt Final4-hold. Kan vi vinde, er vi i kvartfinalen, og taber vi, kan helvede blive hedt for os, for så har vi to virkelig svære kampe tilbage. At vi har klaret os godt indtil nu gør ikke, at vi har mistet ydmyghed, men vi har heller ikke mistet selvtillid, siger Jesper Jensen.

I de første otte dage af marts venter en udekamp mod ungarske FTC og en hjemmekamp mod franske Metz. Intet er givet i en gruppe, hvor CSM Bucuresti fredag bragte sig op på ni point som tre andre hold ved at slå FTC med 27-24. Team Esbjerg er et point fra en kvartfinaleplads, men Jesper Jensen skruer ikke på procenterne for at nå Final4 endnu, om end han utvivlsomt vil følge topkampen i gruppe 2 mellem et skadesramt Brest Bretagne-hold og favoritterne fra Györ søndag aften. Lørdag brager Rostov-Don sammen med Metz i Team Esbjergs egen gruppe.

Vipers er fortsat uden det unge kraftværk, Emilie Arntzen, Ragnhild Valle Dahl er ude med en ledbåndsskade, og den hurtige fløj, Malin Aune, brækkede en finger mod Helle Thomsens Molde HK i Rema 1000-ligaen. Heidi Løke er derimod tilbage efter en hjernerystelse, og mod Byåsen viste højrebacken Silje Waade storspil med 10 mål.

– Vi skal først og fremmest have stoppet deres kontraspil, både med afslutninger og vores måde at løbe hjem på. Det lykkedes fantastisk godt mod Viborg onsdag aften, men mod Vipers er det endnu vigtigere. De løber vanvittigt hurtigt, selv om de formentlig også må undvære venstrefløjen Vilde Jonassen, siger Jesper Jensen.

Han glæder sig over, at Team Esbjergs tilhængere har taget Champions League til sig og talstærkt bakker op på den videre færd mod de europæiske tinder.

– Vi er ved at være så dygtige på tilskuerpladserne, at det er en faktor i kampene i Champions League. Stemningen mod Viborg i HTH Ligaen var uovertruffen, og vi har nu et højt niveau både på og uden for banen, siger Jesper Jensen.

Rut Jónsdóttir sad over mod Viborg, men har afprøvet en ansigtsmaske til at beskytte sin næse, som inden kampen skal godkendes af repræsentanter for EHF. Ellers er der ingen usikkerhed i truppen.

Team Esbjergs trup til kampen i hovedrunden i DELO Women’s EHF Champions League, gruppe 1, mod Vipers Kristiansand søndag den 23. februar kl. 16.50 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.