Team Esbjerg bremsede Viborg og åbnede en motorvej til at vinde grundspillet

19/02 - 2020

Man kan ikke påstå, at Team Esbjergs sejr i topopgøret mod Viborg HK faldt på et tørt sted. Men vigtigheden af at vinde var målt med både mentale og sportslige alen større end i de fleste kampe, og den klare 29-22-sejr åbner en motorvej til at vinde det grundspil i HTH Ligaen, holdet har ligget til længe.

Det var ventet, at fremstormende Viborg ville komme med friskhed til kampen, og holdet havde da også forbløffende nemt ved at skyde sig igennem Team Esbjergs vaklende forsvarsværker i det første kvarter. De grønblusede så ud til at kvase hjemmeholdet på tempo og større skudkraft og førte 11-6 og 13-8, inden cheftræner Jesper Jensen fik stabiliseret defensiven og sendte Rikke Granlund og Clara Monti Danielsson på banen.

-“Bobbo” og Monti kom ind udefra med masser af energi, og det gjorde noget ved holdet, sagde Jesper Jensen.

Det lykkedes at kaste grus i Viborgs angrebsmaskine anført af Kristina Jørgensen og fløjen Maria Fisker. Frustrationer over to brændte straffekast og dommere, der var lidt for ivrige med fløjten og fratog Team Esbjerg flere scoringer, blev afløst af langt større gennembrudskraft personificeret i først og fremmest Sonja Frey og Marit Røsberg Jacobsen. Fløjen scorede tre af sit holds mål i træk, det sidste et gevindskud til 14-14, inden Viborg skabte en spinkel pauseføring, som nogle minutter forinden så ud til at blive langt større.

Anden halvleg begyndte mere famlende med flere afbrændere, men Sonja Frey formåede at bringe hjemmeholdet foran for første gang med sit mål til 16-15. Holdene byttede føringer, indtil Røsberg scorede til den første tomålsføring, 22-20, og i den anden ende med sin store aktionsradius på fløjen indgik i et forsvar, der blev bedre og bedre. Det samme blev Rikke Granlund i målet. “Bobbo” var – godt hjulpet af Estavana Polman og Sonja Frey i et par situationer – kvinden bag, at Viborgs skytter mistede modet, og Team Esbjerg kunne trække fra i slutfasen. Vilde Ingstad og Clara Monti Danielssons to lynmål til 26-22 skabte det forspring, der skulle vise sig at holde, med otte minutter igen. Team Esbjerg blev bare ved, og i særdeleshed to af banens mindste,”Bobbo” og Røsberg, blev de største. Granlund nåede 15 redninger og en procent på 56.

Forspringet til Viborg og de andre forfølgere i toppen af HTH Ligaen er genetableret, og Team Esbjerg fik kogevasket pletten fra Horsens-kampen af.

-Jeg er lidt mindre ked af nederlaget til Horsens nu, for den kamp viste os, at vi skal være der i alle kampe. Jeg tror, starten mod Viborg var præget af to ting: Vi var lidt trætte af os selv og måske også lidt flove over Horsens-kampen, og så har vi haft vores føring i grundspillet så længe og risikerede, at der med et nederlag til Viborg kun ville være et point ned til dem. Vi ledte i første halvleg efter noget, der virkede, fandt det og brugte det. Kan vi få rum til at skrue på knapperne og bruge de mange muligheder, vi har, er vi gode. Og så gav det ekstra selvtillid, at “Bobbo” tog så mange frie chancer, sagde Jesper Jensen.

Allerede søndag kl. 16.50 kan Team Esbjerg følge op på indsatsen mod Viborg, når det norske mesterhold, Vipers Kristiansand, gæster Blue Water Dokken i EHF Champions League. En sejr vil definitivt sikre en kvartfinaleplads i turneringen og licens til at drømme om Final4. Du kan købe billetter til kampen på www.teamesbjerg.dk.      

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Viborg HK 29-22 (14-15)

Målscorere Team Esbjerg: Sonja Frey 8, Marit Røsberg Jacobsen 7, Estavana Polman 4, Clara Monti Danielsson 3, Sanna Solberg 3, Vilde Ingstad 2, Kristine Breistøl 1 og Marit Malm Frafjord 1.

Topscorer Viborg: Stine Andersen 4

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Viborg: 1

2.388 tilskuere i Blue Water Dokken