Team Esbjerg vil rejse sig mod Viborg-hold i topform

18/02 - 2020

Viborg HK lagde effektivt afstand til et par skuffende resultater i efteråret ved at vinde over Odense Håndbold i årets første udekamp, og siden har holdet ikke set sig meget tilbage. Pointhøsten i de seneste ni kampe er 17 point. Onsdag aften er der topopgør i Blue Water Dokken, når nummer et tager imod nummer to, og afstanden er efter Team Esbjergs nederlag i Horsens reduceret til tre point.

Rikke Poulsen spillede fem sæsoner i Viborg, inden hun i sommeren 2019 skiftede til Team Esbjerg, og hun har sin forklaring på, at modstanderne er stærkt kørende.

– Viborg har kun den danske liga i denne sæson, fysisk har spillerne udviklet sig, de kan holde til at løbe og kører bare på i højt tempo direkte mod mål. Vi har selv kigget på vores 2020, og at vi har spillet flere kampe, hvor vi har været foran, men ikke været i stand til at lukke dem. Det bliver en spændende uge mod Viborg og mod Vipers i Champions League, og først skal vi have en sejr over Viborg, så vi kan genopbygge forspringet, siger Team Esbjerg-målvogteren.

Cheftræner Jesper Jensen stod ved at give sit hold fri i fire dage efter kampen i Horsens, men han ville gerne have været i arbejdstøjet igen hurtigt efter nederlaget, der rystede håndboldverdenen.

– Horsens og Viborg er to vidt forskellige kampe, og vi skal mod Viborg finde tilbage til, hvad vi har været gode til i lang tid. Det ved spillerne. Kig bare på tabellen, det er formentlig en Champions League-plads, vi spiller om i grundspillet. Viborg spiller godt og er friske, og så har klubben fem til otte faste landsholdsspillere i truppen, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg spillede en af sæsonens bedste kampe, da det indbyrdes opgør i Viborg blev vundet med 39-24 i oktober. Nogen gentagelse af de cifre tyder intet på mod et Viborg-hold, der har Kristina Jørgensen på en delt tredjeplads på HTH Ligaens topscorerliste med 109 mål i 20 kampe, heraf 100 rene mål, og målvogtertalentet Anne Kristensen i spidsen for sin liste med over 44 procent redninger bag ligaens på papiret bedste forsvar.

Rut Jónsdóttir fik en over næsen i EHF Champions League-kampen mod Metz og er tvivlsom til topbraget mod Viborg, med mindre der findes en løsning til at beskytte den.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Viborg HK onsdag den 19. februar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.