Efter Horsens venter sjældne dage uden håndbold

11/02 - 2020

Team Esbjergs trænerteam og spillere øjner et sjældent hul i kampprogrammet, når holdet har spillet onsdagens udekamp mod Horsens HE. Spillerne har fri fra torsdag til søndag og kan besøge familie i ind- eller udland med den restriktion, at de skal være tilbage i Esbjerg søndag, så de er friske mandag og klar til at forberede sig til topkampen mod Viborg HK næste onsdag.

Men først skal kampen mod oprykkerne fra Horsens spilles, og cheftræner Jesper Jensen går til kampen med respekt.

– Horsens har et ganske fint hold, der ud over Melissa Petrén ikke har landsholdsspillere, men som på gode dage kan spille god håndbold. Holdet har også noget fysik at stå imod med i forsvaret. Det kan være svært for Horsens at præstere i en kamp mod Skanderborg, hvor man nærmest skal vinde, men mod Team Esbjerg skal den bare have en ordentlig en, og derfor skal vi præstere på et godt niveau for at vinde, siger Jesper Jensen.

Horsens ledet af den mangeårige Team Esbjerg-cheftræner Lars Frederiksen og med tidligere spillere, Rikke Schmidt og Emily Baunsgaard, i truppen vandt to kampe i træk i januar, først ude mod Silkeborg-Voel KFUM og dernæst det vigtige opgør mod EH Aalborg, hvilket bragte holdet væk fra bundpladsen i HTH Ligaen. Svenske Melissa Petrén præsterer på højt niveau og ligger nummer to på ligaens topscorerliste med 118 mål, og hendes landskvinde i højre side, Daniela Gustin, med en fortid i Randers HK og senest tyske Bietigheim er oppe i omdrejninger igen efter en korsbåndsskade.

Team Esbjerg vendte hjem fra Metz mandag morgen og skal atter omstille sig til at spille en kamp i ligaen mod en langt mindre meriteret modstander. Den overgang har spillerne hidtil klaret fint.

– Pointene er det vigtigste, og det primære er også at se, at spillerne forsøger at gøre deres bedste. Jeg er med på, at vi ikke kan præstere på toppen hver gang, men det eneste, vi skal undgå, er slaphed, og det har jeg ikke set. Vi har mange dygtige spillere, og nogle af dem er irriterede over ikke at spille mere. De kommer med det bedste for både sig selv og holdet, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg befinder sig i en luksussituation ved at føre med fem point til København Håndbold og Viborg i HTH Ligaen og ligge i toppen af EHF Champions League efter de seneste tre kampe mod klasseholdene FTC, København og Metz, som er klaret uden nederlag.

Truppen er uændret til kampen i Forum Horsens.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Horsens HE onsdag den 12. februar kl. 19.00 i Forum Horsens:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.