Flere profiler svigtede - et point i København var vigtigt

05/02 - 2020

Team Esbjerg havde med mindre end 12 minutter tilbage af topopgøret muligheden at lægge yderligere afstand til nærmeste forfølger i HTH Ligaen, København Håndbold, da Sanna Solberg bragte holdet foran 26-22. Men så svigtede koldblodigheden og evnen til altid at vinde til sidst. København havde i slutminuttet 50 sekunder til at afgøre kampen til egen fordel, men formåede ikke at afslutte, og så endte kampen 30-30.

At hjemmeholdet af de to dommeren, Karina Christiansen og Line Hesseldal Hansen, i det hele taget fik lov til at spille så længe uden at få en kendelse for passivt spil imod sig, vakte Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensens mishag, og trænerkollega Claus Mogensen gav ham efter kampen ret. Da den første ophidselse havde lagt sig, forekom begge trænere tilfredse, om end der var flere mellemregninger i løbet af kampen.

København begyndte bedst og førte 3-1, inden Team Esbjerg skabte balance, og snart førte mestrene an. Team Esbjerg førte 10-6 og 11-7, inden København fik sit første af flere comeback, og Rikke Granlund i målet blev første offer for vendingen. Rikke Poulsen kom ind og afsluttede første halvleg fint.

Kampen var atypisk ved, at de to suverænt største profiler på de to tophold, Mia Rej for København og Estavana Polman for Team Esbjerg, ikke på noget tidspunkt kom til at dominere. Rej øver altid indflydelse, men forekom mindre aggressiv end vanligt med sin højre langefinger grundigt tapet op, og Polman fandt aldrig sit normalt høje niveau. I stedet glimtede Clara Monti Danielsson og Rut Jónsdóttir i første halvleg, og for København prægede fløjen Debbie Bont og stregen Linn Blohm spillet. Jónsdóttir sikrede med sit fjerde mål på fire forsøg pauseføringen på 18-16 i en tempofyldt halvleg, hvor angrebene dominerede.

Kvaliteten sank mærkbart efter pausen. Polman kiksede betegnende for indsatsen sit første indspil, Frafjord brændte helt fri, og efter Larissa Nusser og Linn Blohm havde udlignet, sendte Sonja Frey et mislykket underhåndsskud af sted. Så trådte Kristine Breistøl til og scorede to distancemål, og selv om hun ligesom holdkammeraterne på ingen måde var fejlfri, stod hun også bag målet til 25-22-føring. Det begyndte at ligne en udesejr, da landskvinden Solberg øgede på det bemeldte kontraangreb spillet kirurgisk fri af Rikke Poulsen. Også målvogteren faldt i niveau i anden halvleg.

København og især venstrehåndsskytten Maria Hjertner havde viljen til atter at kæmpe sig tilbage. Et overtal, men Breistøl var udvist, blev vundet med 2-0, Hjertner reducerede yderligere, Polman brændte sit sjette forsøg, og hollandske Bont udlignede. Da norske Hjertner havde bragt København foran 28-27, blev det for meget for Jesper Jensen. “Løb nu hjem”, gentog han flere gange i timeouten godt fem minutter før tid. Hjemmeholdet havde teten i slutfasen, og den træfsikre venstre fløj, Olivia Mellegaard, bragte sit hold foran med 30-29, inden Frey udlignede på et straffekast. Polman stjal et opgiverkast på et vitalt tidspunkt, men både Monti og Breistøl brændte oplagte scoringsmuligheder, og København fik serveret muligheden for at afgøre kampen uden at udnytte det.

Estavana Polman kaldte sin egen indsats en katastrofe, men skånede heller ikke spillet som helhed.

-Vi spillede ikke godt og manglede energi. Jeg må ud i bussen og tænke over min egen indsats. Næste gang er jeg der igen, sagde hun til TV 2 Sport.

Jesper Jensen vurderede, at flere profiler spillede under deres normale niveau og havde ikke svært ved at finde forklaringer.

-Vi vidste, at der ville være lidt mathed i dag efter den hårde kamp mod FTC i søndags. Så er der langt til København. Der var lidt lavt på batterierne i dag. Hver gang vi kom foran med tre-fire mål, tog vi en slapper, og København scorede alt for mange mål på kontraer. Vi lavede 30 mål i København, uden at “Essie” og flere andre var helt på toppen, og det er ikke så dårligt, sagde Jesper Jensen.

Fredag aften kører Team Esbjerg-truppen mod Nordfrankrig, hvor en mindst lige så stor udfordring, Metz Handball, søndag venter i det næste topopgør, denne gang i EHF Champions League.     

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 30-30 (16-18)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 6, Sonja Frey 5, Rut Jónsdóttir 4, Sanna Solberg 4, Clara Monti Danielsson 3, Marit Malm Frafjord 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Line Jørgensen 1 og Estavana Polman 1.

Topscorere København: Debbie Bont 7 og Linn Blohm 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 4

København: 2

907 tilskuere i Frederiksberg Hallerne