Team Esbjerg fik standset det ungarske godstog og tog nyt skridt i det europæiske hierarki

02/02 - 2020

FTC-Rail Cargo kom tromlende som godstogene hos det jernbaneselskab, der indgår i navnet, og førte 5-0 over Team Esbjerg i den første kamp i Esbjerg i hovedrunden af DELO Women’s EHF Champions League. Den chokerende høje ungarske føring skabt på seks minutter sendte rystelser igennem det store publikum i Blue Water Dokken, men tilsyneladende ikke Team Esbjergs erfarne spillere.

Nærmest metodisk arbejdede de sig efter en tidlig og forståelig timeout tilbage i kampen, og FTC-træner Gabor Elek anede uråd, da Marit Røsberg Jacobsen på et fint oplæg fra Sonja Frey fik reduceret til 7-10. I de følgende minutter foldede Estavana Polman sig for første gang ud og scorede mål, der yderligere fik dampen til at gå af FTC. En anden af første halvlegs bedste spillere, Sonja Frey, udlignede til pausestillingen 13-13, og Team Esbjerg var ikke bageste vogn længere.

Sanna Solberg bragte Team Esbjerg foran for første gang 20 sekunder inde i anden halvleg, men playmaker Aniko Kovacsics & Co. svarede igen og spillede sig på ny i front. Polman sendte atter sig hold i føring med to klassekontraer, hvor hun vanen tro var hurtigere med bold end modstanderne uden. Røsberg øgede til 22-19, og hallen var i ekstase, når man lige ser bort fra den ungarske koloni, hvis støjniveau var dæmpet betydeligt.

Marit Malm Frafjord og Vilde Ingstad brændte store chancer på et tidspunkt, da Team Esbjerg kunne have trukket fra, og i stedet stod det pludselig 26-25 til Ferencváros, og alt var åbent. Danick Snelder blev udvist med godt fire minutter igen, Frey udlignede, Røsberg bragte sit hold foran, og Solberg øgede til 28-26. Katrin Klujber reducerede, men Vilde Ingstad sikrede sejren på en perfekt frispilning fra Polman.  

Et stående publikum kunne tiljuble et hold, der allerede før jul bestod en europæisk eksamen og med to sejre i hovedrunden nu har taget yderligere skridt op i hierarkiet. CSM Bucuresti slog topholdet Metz, og Rostov-Don havde ikke problemer med Vipers Kristiansand i de to øvrige kampe i anden spillerunde. Det udløser et tæt løb mellem fem hold om fire kvartfinalepladser, mens FTC får svært at ved komme blandt de sidste otte.

Som cheftræner Gabor Elek sagde ved pressemødet efter kampen fokuserer FTC på fremtiden, og det er der masser af i det unge hold med to knivsparke fløje i Nadine Schatzl og især Viktoria Lukasc, en bagkæde med godt skydende Noemi Hafra, 20-årige Katrin Klujber og den erfarne playmaker, Aniko Kovacsics, der kan holde mange år endnu.  

Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen:

– Det var meget tæt, og det var en fifty-fifty-afgørelse. Vi er så glade for at få to point og for at være med i en håndboldkamp, der var så god propaganda for kvindehåndbold med det tempo, den blev spillet i. Efter den dårlige start kom vi tilbage med en blanding af held, vigtige redninger og tillid til, at vi kunne spille bedre. Det vigtigste er ikke kun de to point, men også præstationen. Jeg er meget overrasket og stolt af, at vi nu ligger i toppen af en så stærk gruppe med otte point. Det føles surrealistisk.

FTC-cheftræner Gabor Elek:

– Vores modstander blev mere kraftfuld og stærkere i løbet af kampen, det var forskellen. Til sidst lavede vi fejl, man ikke må begå, hvis man skal vinde. Vi kom over i hovedrunden med et point og vidste, at det ville blive svært. Vi har et meget ungt hold, og vi fokuserer på fremtiden. Erfaringerne fra en hård kamp som denne er vigtige at tage med.

Team Esbjerg-målvogter Rikke Granlund:

– Vi ændrede forsvar, da jeg kom på banen, og jeg er glad for, at jeg med nogle redninger kunne være med til at vende kampen.

FTC-playmaker Aniko Kovacsics:

– Først vil jeg sige til lykke til Team Esbjerg med sejren i en rigtig god håndboldkamp. Vi begyndte meget fint, men så kom Esbjerg tilbage med gode redninger og højt tempo i spillet. Det gik bare hurtigt, hurtigt og hurtigt.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – FTC-Rail Cargo Hungaria 29-27 (13-13)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 8, Sonja Frey 6, Kristine Breistøl 4, Vilde Ingstad 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Sanna Solberg 3, Marit Malm Frafjord 1 og Rut Jónsdóttir 1.

Topscorer FTC: Viktória Lukács 6

Udvisninger: Team Esbjerg: 2

FTC: 3

2.102 tilskuere i Blue Water Dokken