Ungarns unge stjerner kan blive en svær forhindring

01/02 - 2020

Ferencvárosi Torna Club fra den ungarske hovedstad, Budapest, er ved at finde Champions League-formen på et tidspunkt, som kan vække bekymring hos søndagens modstander, Team Esbjerg. Holdet rundede efteråret af med at spille 24-24 ude mod det franske storhold, Metz, og i første kamp i hovedrunden bombede ungarerne CSM Bucuresti og vandt 33-23 over et hold, der indtil da ikke havde lukket flere end 25 mål ind.

Så er både Team Esbjergs spillere og tilskuerne advaret inden braget i Blue Water Dokken. Cheftræner Jesper Jensen har hele tiden været bevidst om, at Gábor Eleks ungarsk dominerede tropper hører til i den europæiske elite blandt klubhold.

– FTC er startopstillingen på det ungarske landshold krydret med en hollandsk verdensmester, Danick Snelder. Det er et ungt hold med en ungdommelig tilgang og masser af optimisme, og derfor er der også udsving i præstationerne, som kan gøre det muligt for os at få skovlen under dem, siger Jesper Jensen.

FTC havde ni spillere i den ungarske trup til VM i Japan i december – topholdet foran FTC i den ungarske liga, Györ, havde blot tre spillere med – og tre af FTC’s landsholdsspillere er blot 20 år, heriblandt højrebacken Katrin Klujber, der i 15 landskampe har scoret 65 mål og ligger nummer to på topscorerlisten i Champions League med 47 scoringer. Hun indgår i en bagkæde med den et år ældre Noémi Háfra og erfarne Anikó Kovacsics som spilstyrer. Fløjene er af høj international klasse, og så har FTC 29-årige Danick Snelder på stregen som et bindeled og beroligende element. Målvogter Blanka Bíró er naturligvis også i landsholdstruppen.

Over for dem står et Team Esbjerg-hold, der har vidst at slå til, når der var point at hente i Champions League og har et udgangspunkt tre point bedre end FTC, der skal have point i Esbjerg for at bevare en realistisk mulighed for at nå kvartfinalen. Jesper Jensens lommeregner viser, at fire point yderligere højst sandsynligt vil række til en kvartfinaleplads. Hvad der skal til for at blive nummer tre i Gruppe A og dermed formentlig undgå Györ i en kvartfinale, tør han ikke spå om.

– Vi kan hente seks point på hjemmebane, og det bliver svært. Skulle vi vinde over FTC søndag, vil det fortsat blive svært at få de sidste to point. Vi så i første runde både CSM Bucuresti og Rostov-Don tabe, og vi vandt i Kristiansand. Hvis du havde spurgt folk udefra, ville de formentlig have gættet på det modsatte resultat i alle tre kampe. Alle kan slå alle i denne tætte gruppe, og denne runde byder på en interessant kamp mellem Bucuresti og Metz, siger Jesper Jensen.

Kampen mod Vipers i Kristiansand var en af bonuskampene, der gav to point, og det er et Team Esbjerg-hold med frisk selvtillid, som stiller op mod ungarerne.

– Vi har et hold med stor tro på sig selv, og som trods bølgegang i spillet i det nye år ved, hvornår det skal præstere på højt niveau. Vi begyndte med at bygge et hold op af spillere fra Larvik, som var vant til at være under pres og vinde, og så har vi Polman, der ikke accepterer at tabe. Line Jørgensen og Marit Malm Frafjord er også vant til at vinde. Sonja Frey har tabt flere kampe, men er kommet ind i en kultur, hvor man vinder. Det er sværere at blive på toppen end at nå derop. Det kræver andre spillere med coolness, rutine og selvværd, og dem har vi, siger Jesper Jensen.

Hele truppen bortset fra Annette Jensen er klar til mødet med FTC.

Team Esbjergs trup til kampen i mellemrunden i DELO Women’s EHF Champions League, gruppe A, mod FTC-Rail Cargo Hungaria søndag den 2. februar kl. 16.50 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johanssen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.