Den nødvendige indsats rakte rigeligt - snart venter FTC

29/01 - 2020

Der var lagt op til onsdagshygge i godt selskab i Blue Water Dokken, og det blev det for de over 1.800 tilskuere, der hellere ville se livehåndbold end boligprogrammer eller Netflix derhjemme.

Spillerne så også ud til at have det fordrageligt mod et EH Aalborg-hold, der ikke havde frygtelig meget at true med. Intet hold i HTH Ligaen giver sig uden at gøre sit bedste, heller ikke Aalborg-pigerne, der blot ikke kunne true topholdet. Sejren på 28-18 var lige så ventet, som den var ubesværet.

Team Esbjerg kom hurtigt foran 6-1, hvorefter Aalborg-cheftræner Morten Secher med en vis effekt gik over til et tidligt syv mod seksspil. Modstanderne scorede fire mål i træk, inden hans kollega, Jesper Jensen, sendte Sanna Solberg og senere Elma Halilcevic frem i et modtræk. De tårnhøje favoritter skabte på ny afstand, men ikke mere, end at Aalborg kunne gå til pausen bagud med blot to mål. Svenske Jenny Karlsson var holdets mest iøjnefaldende spiller med velplacerede scoringer, indtil også hun begyndte at ramme ved siden af.

-Præstationen var i orden, men vi kunne godt have været lidt mere effektive og ført med fire-fem mål ved pausen. Aalborg var helt fri med “Bobbo” i det første angreb i anden halvleg og kunne være kommet endnu tættere på, sagde Jesper Jensen uden at ligne en, der tvivlede på en sikker sejr.

“Bobbo” alias målvogter Rikke Granlund oplevede i anden halvleg for første gang i karrieren at score to mål i træk fra eget målfelt og senere endnu et mål. Hun var sit holds bedste med 14 redninger og en procent på 48.

Line Jørgensen var også veloplagt fra starten med sikre scoringer og skarpe indspil. Der gik ikke mange minutter efter kampen, før tankerne var fremme ved søndagens Champions League-opgør mod FTC fra Ungarn. Man skal ikke lade sig snyde af, at modstanderne kom over i hovedrunden med blot et point, for det blev tredoblet med en sikker sejr over CSM Bucuresti i første runde.

-Jeg har spillet mod FTC flere gange i både Champions League og EHF Cup, og jeg glæder mig til at møde dem. Det er ikke for sjov, når de slår Bukarest med 10 mål, og de kan blive farlige for os i en tæt gruppe. Mange af spillerne er udskiftet, siden jeg mødte dem, men Kovacsics med nummer 91 er der endnu. Hun er playmaker på det ungarske landshold og har en god håndboldhjerne, sagde Line Jørgensen.

Jesper Jensen har set video af ungarerne, men ellers afviste han, at hverken spillerne eller han havde tankerne fremme ved FTC-kampen allerede inden Aalborg-kampen. En kamp ad gangen råder fortsat. 

Hvad angår effektiviteten kan cheftræneren ikke klandre Sanna Solberg, Line Jørgensen, Elma Halilcdvic eller Vilde Ingstad, for de scorede henholdsvis fem, fire, tre og to mål uden at misbruge forsøg.

Han gav ikke nøglepersonerne i hver sin ende af banen, Estavana Polman, der inden kampen blev hyldet for kåringen til årets sportspersonlighed i Holland, og Marit Malm Frafjord, meget spilletid, sidstnævnte med et lille hold i nakken.

-Når man tager forsvarsgeneralen ud efter fire et halvt minut, kan man ikke fortænke spillerne i at tænke, at det her klarer vi nok, sagde Jesper Jensen.

Søndag kl. 16.50 bliver det en helt anderledes kamp, når det ungarske tophold fra Ferencvaros gæster Blue Water Dokken. Du kan købe billet på www.teamesbjerg.dk.

  •  

Kampen i tal:

Team Esbjerg – EH Aalborg 28-18 (13-11)

Målscorere Team Esbjerg: Sanna Solberg 5, Line Jørgensen 4, Sonja Frey 4, Elma Halilcevic 3, Estavana Polman 3, Rikke Granlund 3, Vilde Ingstad 2, Rut Jónsdóttir 2, Marit Røsberg Jacobsen 1 og Lene Østergaard 1.

Topscorer Aalborg: Jenny Karlsson 6

Udvisninger:

Team Esbjerg: 1

Aalborg: 0

1.836 tilskuere i Blue Water Dokken