Vigtig udesejr i Kristiansand i CL's dynamitpulje

25/01 - 2020

Team Esbjerg fik den bedst tænkelige premiere på hovedrunden i DELO Women´s EHF Champions League, da holdet besejrede de dobbelte norske mestre og deltagere i Final4 i fjor, Vipers Kristiansand, med 35-31 og dermed tog en udesejr, der kan blive yderst vigtig i jagten på en kvartfinaleplads.

Det norskprægede danske hold blev udsat for det forventelige pres fra begyndelsen i en kamp præget af højt tempo og internationalt niveau i aktionerne. Vipers løb storm og afsluttede angrebene i lyntempo med en bagkæde bestående af Marta Tomas, Henny Reistad og Silje Waade og med Malin Aune på højre fløj og Heidi Løke på stregen som vigtige bidragydere.

Kendetegnende for indsatsen lykkedes det efter den indledende norske 2-0-føring at følge med og justere tempoet en anelse, så det var mere bekvemt for et gæstende hold i Aquarama, men uden at kampen tabte intensitet. Team Esbjerg fulgte med og kom endog foran med 7-6 på et mål af Estavana Polman, hvilket foranledigede den norske cheftræner, Ole Gustav Gjekstad, til at tage den første timeout efter 12 hæsblæsende minutter.

Føringerne vekslede, Team Esbjerg vandt sit første undertal med 1-0, og der blev skiftet flittigt i bagkæden for at holde truppen klar til 60 minutter. Vilde Ingstad kom på banen for første gang i over to måneder og udlignede til 13-13, og en anden indskifter, Rut Jónsdóttir, kom på tavlen. Estavana Polman med et besnærende underhåndsskud og Sanna Solberg sørgede for en pauseføring på 16-15, som nok kom bag på en og anden i en godt besat Aquarama i færgebyen.

De samme to spillere, som afsluttede scoringen i første halvleg, øgede til 17-15 og 18-16, Marit Røsberg Jacobsen gødede optimismen yderligere med sit mål til 19-16, inden Vipers-strategen med de kroatiske rødder, Marta Tomac, brændte et straffekast. Et nyt flot samarbejde mellem Polman og Solberg gav en firemålsføring, og Team Esbjerg var oven på. En chance for at komme foran med fem mål blev brændt, og Vipers halede ind med to Tomac-mål. Derudover var backen Ragnhild Dahl de sidste 30 minutters store spiller hos Vipers.

Som anden halvleg skred frem, blev Kristine Breistøl mere dominerende med sine skud fra op til 10 meter, og Team Esbjerg havde i det hele taget ikke det store besvær med at spille sig igennem Vipers-forsvaret. Estavana Polman blev sparet nogle minutter for at være frisk til slutfasen, og hollænderen scorede til 29-26 fulgt op af en meget aktiv Sonja Frey, der brød et norsk angreb og bragte udeholdet i vinderposition. Havde det ikke været for en vigtig Rikke Poulsen-redning af en fri Vipers-chance, kunne hjemmeholdet være kommet op på to måls afstand og et muligt comeback. Så vidt kom det aldrig. Vilde Ingstad scorede sit tredje mål i en fin tilbagevenden, Polman gik solo til 34-30, og Breistøl fik passende lov til at afslutte den danske fest og sikre den gode aftenstemning på hotellet med kampens sidste mål.

-Kampen udviklede sig lidt anderledes, end vi havde troet. Vi havde meget fokus på Vipers’ kontraspil, hvad vi ikke lykkedes med det første kvarter. Derefter gik meget godt for os, og vi fik gjort nogle af de ting angrebsmæssigt, hvor vi havde set muligheder. Vi ramte ikke topniveau, men blev bedre i løbet af kampen, som det har været tilfældet i flere kampe i det nye år. Det betød noget, at de ikke havde Emilie Arntzen med,  men ikke sådan, at vi ikke kunne have vundet over et norsk hold på toppen, siger cheftræner Jesper Jensen.

Dagens øvrige resultater i hovedrundens gruppe 1 efterlader indtrykket af et meget løb om de fire kvartfinalepladser. Metz vandt planmæssigt 23-20 over Rostov-Don, der var uden en syg Anna Vyakhireva, hvorimod det var mere bemærkelsesværdigt, at ungarerne fra Ferencvaros, FTC, kunne slå CSM Bucuresti med hele 33-23 og dermed samle selvtillid til kampen på lørdag i Esbjerg.

-Det bliver vigtigt at holde vores hjemmebane, og vi glæder os vildt til at møde FTC. Vi møder tre europæiske top 10-hold i hovedrunden, og kan vi slå FTC, vil vi have sat dem af, siger Jesper Jensen.

Den kommende uge byder på en hjemmekamp mod EH Aalborg onsdag kl. 18.30 og CL-kamp mod FTC-Rail Cargo søndag kl. 16.50 i Blue Water Dokken. Du kan købe billetter til begge kampe på www.teamesbjerg.dk.

  •    

Kampen i tal:

Vipers Kristiansand – Team Esbjerg 31-35 (15-16)

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 8, Estavana Polman 7, Sonja Frey 5, Line Jørgensen 3, Marit Røsberg Jacobsen 3, Sanna Solberg 3, Vilde Mortensen Ingstad 3, Marit Malm Frafjord 2 og Rut Jónsdóttir 1.

Topscorere Vipers Kristiansand: Marta Tomac 8 og Ragnhild Valle Dahl 7.

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Vipers Kristiansand: 0

1812 tilskuere i Aquarama Kristiansand