Aarhus United klar til at drille endnu en favorit

21/01 - 2020

Aarhus United med drevne Heine Eriksen som cheftræner er en vanskelig forhindring for Team Esbjerg i bestræbelserne på at fastholde den lige nu suveræne førerposition i HTH Ligaens grundspil. Det første møde i Esbjerg endte med en klar Esbjerg-sejr på 29-22, men ligesom det er tilfældet med en anden af modstanderne tilbage i september, TTH Holstebro, kan meget forrykke sig på få måneder.

– Det er en af de svære kampe og et svært sted at spille. Aarhus har mange spillere at forholde sig til, spillere på sublandsholdsniveau, som har fået meget mere selvtillid i anden turneringshalvdel. Holdet har lige slået København Håndbold og endda uden et par profiler, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

United spiller attraktivt og tempofyldt håndbold drevet af en bagkæde med Helena Elver, Julie Pontoppidan og Celine Lundbye Kristiansen, der ikke var med i 24-22-sejren i København. Forud havde Aarhus-pigerne vundet tre kampe i træk, og de otte point har bragt holdet op på en syvendeplads med 19 point og komfortabelt inde i slutspilsvarmen.

Team Esbjerg præsterede senest en flot anden halvleg mod TTH Holstebro og viste forskellen på top og bund i ligaen med en sejr på 37-27 i Blue Water Dokken.

– Jeg er glad for TTH-kampen, der viste, at når vi formår at stramme op, er vi et bedre hold. Men spiller vi på samme niveau som i kampens første halvleg mod Aarhus, vil vi være bagud med mere end to mål. De er gode til at ligge på et meget stabilt niveau, og slækker man, taber man. Heldigvis har vi normalt spillet godt i kampene i Aarhus, siger Jesper Jensen.

Ugen er den første, der veksler mellem kampe i HTH Ligaen og hovedrunden i DELO Women´s EHF Champions League. Efter kampen i Aarhus onsdag aften står den på styrketræning torsdag, inden kursen tidligt fredag morgen sættes mod Hirtshals, hvorfra færgen går til destinationen, Kristiansand. Her venter storholdet i norsk kvindehåndbold, Vipers, i, hvad Jesper Jensen betragter som en bonuskamp.

Estavana Polman testes både under den afsluttende træning og på kampdagen for sin lårskade og er med bussen til Aarhus. Det samme er Vilde Ingstad, der dog fortsat er i et genoptræningsforløb.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Aarhus United onsdag den 22. januar kl. 18.30 i Ceres Park:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Pernille Johannsen
Streg: Marit Malm Frafjord, Vilde Ingstad og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.