Ung fløj med unikke egenskaber indgår ny etårig aftale

02/01 - 2020

19-årige Elma Halilcevic er langt fra færdig med at udvikle sit åbenlyse håndboldtalent i Team Esbjerg. U20-landsholdsspilleren født og opvokset i Esbjerg-området med bosniske forældre har indgået en ny etårig aftale gældende til 30. juni 2021, og hun glæder sig til at fortsætte i elitemiljøet i en af Danmarks førende klubber.

– Jeg er bare rigtig glad for den nye aftale med Team Esbjerg. Inden jeg indgik den, tænkte jeg meget over min udvikling siden sidst, og selv om jeg ikke har fået så meget spilletid i denne sæson, kan jeg mærke, at det går i den rigtige retning. Og så er det nogle søde piger, jeg er sammen med, jeg er kommet tættere på dem, og jeg føler mig tryg, siger Elma Halilcevic.

Den eksplosive venstre fløj brillerede i Team Esbjergs sidste kamp i 2019, Champions League-opgøret mod de polske mestre, MKS Perla Lublin, hvor hun scorede tre mål i træk i nogle forrygende minutter i anden halvleg og fem mål i alt. I den kamp prøvede hun også den fremskudte position i 5-1-forsvaret, som hun har spillet som ungdomsspiller, og som både hun og cheftræner Jesper Jensen ser muligheder i.

– Vores ønske har hele tiden været at forlænge med Elma, og jeg tror, at hun især i de seneste tre-fire måneder har kunnet fornemme sin egen udvikling, og at der er en vej for hende. Vi ser et kæmpepotentiale i hende, hun er et stærkt supplement til Sanna Solberg, og hun er en lokal pige. Vores drømmescenarium er, at Elma på et tidspunkt kan tage over fra Sanna, og hun skal kun blive hos os, hvis hun selv har samme plan, siger Jesper Jensen.

Han fremhævede tidligt i hendes karriere, at Elma Halilcevic har nogle egenskaber, som kun få håndboldspillere besidder.

– Først og fremmest er det hendes ekstreme speed på første og andet skridt, og så er der fintespillet og kontrafasen med bold. Hun har accelerationen, når hun sætter af fra hjørnet, men skal fortsat lægge på med afslutninger. I forsvaret kan Elma både dække fløj og forrest i 5-1, og hun skal konvertere sin fart til at stjæle bolde, siger Jesper Jensen.

Han betegner det som en yderst spændende proces, at han og andre klubrepræsentanter har rådgivet og frem for alt lyttet til Elma og hendes ønsker om fremtiden. Udvikling, er overskriften.

– Jeg synes selv, at jeg har fået flere forskellige og mere rolige afslutninger, men jeg har fortsat masser at arbejde med, siger Elma Halilcevic, der er HHX-student fra Rybners i 2019.

Hun var med på det danske U19-landshold, der blev nummer seks ved EM i Ungarn i juli 2019, og hun har foreløbig spillet 14 ungdomslandskampe og før da 26 kampe på yngre landshold. Planen for at udvikle Elma Halilcevic som håndboldspiller foregår i tæt dialog med U20-landstræner Flemming Dam Larsen.