Kristine Breistøl har taget stormskridt og fortsætter to år

21/11 - 2019

Kristine Breistøl har forlænget aftalen med Team Esbjerg med yderligere to sæsoner, så hun som minimum er i klubben til 30. juni 2022. Den 26-årige norske distanceskytte kom til klubben i sommeren 2018 efter seks sæsoner i den daværende mesterklub i hjemlandet, Larvik HK, og hun har i sin anden sæson i Danmark i stigende grad markeret sig i både forsvar og angreb.

– Jeg har hidtil haft en vældig fin tid i Esbjerg, hvor der er gang i et spændende projekt, som jeg gerne vil fortsætte i. Jeg har formået at holde mig skadefri og har fået oparbejdet en bedre fysik, og jeg håber at tage endnu et skridt i min udvikling og stabilisere mit spil på et generelt højere niveau, så jeg kan bidrage endnu mere på banen, siger Kristine Breistøl.

Hendes kontraktforlængelse kommer få dage efter meldingen om, at en anden spiller på 192 cm til bagkæden, Mette Tranborg, kommer til Team Esbjerg på en toårig kontrakt. Det er ikke udtryk for, at cheftræner Jesper Jensen bevidst satser på høje spillere, men det kan have sine fordele. De to spillere er modpoler og variationer til Estavana Polman og Sonja Freys spillestil.

– Fysikken er blevet en større del af håndbold på højt niveau, men det er mere på grund af Kristine Breistøls håndboldmæssige kvaliteter, at vi har forlænget med hende. Hun har gennemgået en kæmpeudvikling i Team Esbjerg, både hvad angår den mentale styrke og teknikken, hvor hun har fået tilføjet flere brugbare momenter på højt plan. Kristine har fået et internationalt snit over sit spil, hvad vi så i blandt andet udekampen i Champions League mod CSM Bucuresti, da hun scorede syv rene mål. Vi vil gerne sende hende videre til en stor udenlandsk klub på et tidspunkt, men ikke endnu. Vi er ikke færdige, siger Jesper Jensen.

Kristine Breistøl er lige ankommet til Japan som en af reserverne til det norske landshold ved VM. Hendes ambition er at spille sig ind på et af verdens stærkeste landshold, som hun spillede tre kampe for ved Golden League i Danmark i oktober 2016, og hun føler, at chancerne er øget af præstationerne for Team Esbjerg. Hun tillægger Jesper Jensen en stor del af æren for, at både hun og holdet har udviklet sig meget det seneste halvandet år. Klubben viste sig også at være et godt valg for Oslo-pigen.

– Vindermentaliteten, miljøet og sammenholdet betyder meget, og atmosfæren i Blue Water Dokken og alt rundt om klubben er rigtig godt. Vi har allerede i år bevist, at vi kan kæmpe mod de bedste i Champions League, og jeg håber, vi kan fortsætte den gode udvikling og gøre det endnu bedre i CL i fremtiden og stabilisere os som det førende hold i Danmark, siger Kristine Breistøl.