Frafjord forlænger karrieren til sommeren 2021

16/11 - 2019

En af international kvindehåndbolds mest vindende spillere, Marit Malm Frafjord, fik et overraskende comeback i tophåndbold, da hun lige før jul i fjor indgik en aftale på et halvt år med Team Esbjerg. Hun forlængede i april aftalen med et år, og nu har parterne lagt yderligere en sæson til samarbejdet, så det varer til 30. juni 2021.

– Alle brikker i det puslespil, der udgør vores trup, er vigtige, men nogle er svære at erstatte, og til dem hører Frafjord. Både som menneske og som en ekstraordinært god forsvarsspiller udstråler hun ro og tryghed, når hun kommunikerer til medspillere, hvad der skal til i forsvaret under en kamp. Hun råber ikke højt, men har en rigtig god måde at være leder på, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han minder om de resultater, Team Esbjerg har opnået i 2019: finalen i EHF Cup, det danske mesterskab, Super Cup, maksimumpoint i HTH Ligaen i 13 kampe i den nye sæson og foreløbig tre sejre i fem kampe – heriblandt mod stormagterne Rostov-Don og CSM Bucuresti – i EHF Champions League. De er sammenfaldende med den periode, Marit Malm Frafjord har været i klubben, uden at hun alene kan tillægges æren for dem.

For hovedpersonen selv er der ikke så meget tvivl om, at lysten rækker til at spille yderligere en sæson i Team Esbjerg.

– Jeg er kommet godt ind på holdet, det er sjovt at spille, og vi har gjort det godt, også i Champions League, der giver noget ekstra. Når vi kan slå Rostov-Don og Bukarest, kan vi også slå holdene i den anden gruppe og nå kvartfinalen, hvis vi spiller op til vores bedste. Og så er der ikke mange klubber, hvor man har det, som man har det i Team Esbjerg. Det minder mig om Larvik, da jeg var der. Man vil hinanden det bedste, også spillere, der spiller samme plads på holdet, siger Marit Malm Frafjord, 33 år.

Privat vil hun og kæresten Jesper Svangård komme til at se mere til hinanden. Han har købt sin partner i et firma inden for distribution af bøger og magasiner i Oslo ud og vil fra 1. januar være mere i Danmark. Marit veksler mellem håndbold og at arbejde i firmaet.

Marit Malm Frafjord vandt to OL-guldmedaljer, VM-guld og fire EM-titler i en 11 år lang landsholdskarriere for Norge, som hun efter 197 landskampe valgte at stoppe efter 30-29-sejren i EM-finalen mod Holland i Scandinavium i Göteborg i december 2016. I årene 2010-2014 spillede hun i Viborg HK inden tre sæsoner i Larvik HK og en sæson i CSM Bucuresti, og hun har en stribe nationale titler i tre lande, i Danmark for to klubber. Hun mangler kun én titel: Guld i Champions League.