Intet hold kan vide sig sikker i den danske liga

12/11 - 2019

Skanderborg Håndbold er Team Esbjergs sidste modstander i første halvdel af HTH Ligaens grundspil, når østjyderne onsdag aften gæster Blue Water Dokken. Kampen afrunder i ligasammenhæng et forrygende 2019, hvor Team Esbjerg ikke har tabt en grundspilskamp og har 12 sejre i træk i denne sæson.

– Især anden halvdel af året har været vildt for vores vedkommende. Bortset fra udekampen mod Silkeborg-Voel synes jeg, vi har været det bedste hold i alle kampe, men det er ikke det samme som, at det ikke er en fed liga at spille i. Jeg synes, det er befriende, at Ajax kan slå Viborg, og at man ikke ved, hvem der vinder, når holdene i top seks møder hinanden, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Foruden den hårde konkurrence blandt topholdene har Jesper Jensen iagttaget, at holdene i bunden af den 14 hold brede liga har forbedret sig.

– Det er sværere bare at tage ud og slå et af de lavererangerende hold på udebane. Vi markedsfører os for at tiltrække dygtige spillere udefra på, at det er svært at vinde alle kampe i den danske liga. I Østeuropa har tophold som Bucuresti og Györ mange penge, og de skal bare vinde hver gang. I Danmark tillader vi os at være glade, når vi vinder, i stedet for at fokusere på fejl i sejrene, siger Jesper Jensen.

Skanderborg Håndbold har tjent sine point med sejre over Ajax København og senest EH Aalborg i forrige spillerunde. Klubben skifter meget ud inden hver sæson og har de seneste sæsoner afgivet klassespillere som Kristina Jørgensen, Laura Damgaard og den unge målvogter, Anna Kristensen.

I 2019-2020-udgaven er venstrebacken Sofia Deen den største profil med 63 mål i 12 kampe. Hun scorede ni mål, da Skanderborg i den seneste ligakamp måtte bøje sig sent og tabte 27-28 til København Håndbold. Det 22-årige talent udgør sammen med Stine Kristensen og Anna Wierzba en fin bagkæde.

– Vi ved, at vi er favoritter, men når man lige har spillet i Rostov-Don og Bukarest, er det største faremoment, at nu kan vi trække vejret mod Skanderborg. Vi kan ikke bare trille i mål. Spillerne er helt med på, hvordan det forholder sig, og de er så ærgerrige og supplerer hinanden så godt, at der ikke er behov for at sige en masse til dem, siger Jesper Jensen.

I samråd med Rut Jónsdóttir og sundhedsstaben er det besluttet, at islændingen lige så godt kan blive opereret for en mus, et knoglestykke i den ene fod, som har generet hende i nogen tid, samtidig med, at hun er plaget af en mindre hjernerystelse. Det mindre indgreb foregår onsdag, hvorefter hun har god tid til at blive frisk og kampklar til programmet efter nytår.

Team Esbjerg spiller årets sidste kamp søndag kl. 15.10, når de slagne polske mestre, MKS Perla Lublin, kommer på besøg til den sidste kamp i gruppe B i EHF Champions League. Du kan købe billetter til begge kampe på www.teamesbjerg.dk.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Skanderborg Håndbold onsdag den 13. november kl. 20.00 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman og Lene Østergaard.