Endnu en af spillets ypperste venter i Bukarest

09/11 - 2019

Betydningen af store individualister, når kampe på europæisk topniveau skal afgøres, har for længst vist sig i denne sæsons udgave af EHF Champions League. Da Team Esbjerg slog Rostov-Don på hjemmebane, var Estavana Polman den store inspirator, og i returkampen var Anna Vjakhirevas comeback for hjemmeholdet afgørende for den store vending til russisk fordel.

Søndag eftermiddag konfronteres Team Esbjerg for anden kamp i træk med en spiller, der har båret prædikatet verdens bedste kvindelige håndboldspiller, når Cristina Neagu stiller op for CSM Bucuresti efter sin 10 måneder lange knæskade. Den 31-årige rumæner fik comeback med fire mål mod MKS Perla Lublin i seneste runde og viste foruden målene prøver på sit særlige niveau.

– Cristina Neagu er en kæmpestor profil på verdensplan og har taget håndbold til et nyt niveau. Det havde ikke gjort noget, hvis hun først vendte tilbage om 14 dage, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Han sammenligner effekten af hendes comeback med Vjakhirevas og Team Esbjergs egen Estavana Polman, da hun for nogle uger siden vendte tilbage efter en mindre knæskade. Både spillemæssigt og ikke mindst mentalt har det betydning, når et holds stjerne er med.

Team Esbjerg tabte den første kamp i gruppespillet til CSM Bucuresti i Esbjerg med 22-24 og var skuffet efter præstationen. Bucuresti på hjemmebane på en af de sværeste udebaner i international håndbold er imidlertid en helt anden størrelse.

– Det er to forskellige hold, og vi kommer virkelig til at mærke den østeuropæiske stemning i Rumænien. Denne gang bliver det en kamp, Bukarest er med til at afgøre, og vi skal være klar, hvis de åbner havelågen for os. De er dygtige håndboldspillere, og i den første kamp mærkede vi den hårdhed og kynisme, de spiller med. Vi skal spille noget nær den optimale kamp og gribe de muligheder, der eventuelt kommer, for at have en chance, siger Jesper Jensen.

Mere underdanig er han ikke, end at han tror på en realistisk sejrschance mod Dedu, Pintea, Lekic, Martin, Neagu og de andre stjerner fra de detroniserede rumænske mestre, der lige nu er nummer fire i den hjemlige Liga Nationale. Når Team Esbjerg er på topniveauet, skal ethvert hold være dygtigt for at slå de danske mestre.

Team Esbjerg når fra Billund og via Warszawa Bukarest lørdag aften og træner let i kamparenaen for at få rejsen ud af kroppen. Truppen består af 13 spillere og er fortsat uden Rut Jónsdóttir, hvis hoved endnu ikke er til større ekspeditioner til udlandet.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League, gruppe B, mod CSM Bucuresti søndag den 10. november kl. 14.30 (kl. 13.30 dansk tid) i Hall Polivalenta i Bukarest:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman og Lene Østergaard.