Polman og Granlund lyste Jysk Arena op, da det så mest sort ud

06/11 - 2019

Så kommer Team Esbjerg næppe tættere på at tabe i HTH Ligaen på denne side af jul.

At holdet formåede at vende et truende nederlag til en sejr over Silkeborg-Voel KFUM med de misvisende cifre, 30-26, skyldes først og fremmest, at Estavana Polman atter viste sin ekstraordinære klasse, og at Rikke Granlund fik tilgivelse for en temmelig middelmådig præstation i første halvleg ved at præstere seks redninger og en redningsprocent på 75, da hun atter kom på banen i kampens afgørende fase.

Silkeborg-Voel var svækket af at måtte undvære dynamoen Sofie Bæk Andersen, men med en veloplagt Filippa Idéhn i målet, et stærkt tacklende forsvar og en serie kontramål af blandt andre Hege Wahlquist var midtjyderne i front med 12-7 og 14-9, inden Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen klogeligt tog en timeout for at minde spillerne om at holde fokus.

Taktisk gik holdet over til et 5-1-forsvar med skygning af Jane Schumacher, der i Sofie Bæks fravær var ankeret i hjemmeholdets angrebsspil. Det lykkedes at stabilisere forsvaret og indsnævre Silkeborg-Voels muligheder, så pauseføringen blev begrænset til 16-13.

Estavana Polman reducerede til 16-14, inden Team Esbjergs comebackmuligheder blev forringet, da Line Jørgensen udgik med et slag på venstre knæ. Holdet fulgte dog pænt med trods en udvisning af Marit Røsberg Jacobsen, store afbrændere og en Jane Schumacher-scoring efter fem-seks skridt. Vilde Ingstad fik udlignet til 19-19 på en fin frispilning fra Polman, hvorefter nordmanden fulgte op med to afbrændere, der ikke skulle bliver Team Esbjergs sidste.

Fejlene hobede sig op i en fase, hvor favoritterne havde mulighederne for at vende kampen. Jesper Jensen tog sin anden timeout ved stilingen 23-21 til hjemmeholdet, og hans melding var klar: Stop de nemme løsninger – tag duellerne.

Fejlene fortsatte, men dem kunne hjemmeholdet også levere, som kampen skred frem, og den tidligere Team Esbjerg-målvogter, Filippa Idéhns, niveau faldt også betragteligt.

Med godt syv minutter igen førte Silkeborg-Voel fortsat 25-23, da Marit Røsberg Jacobsen reducerede på et kontraløb, Granlund præsterede en dobbeltredning på det næste modangreb, Kristine Breistøl udlignede, og med fem minutter igen bragte Røsberg sit hold foran første gang. Sonja Frey øgede til 27-25 fra en umulig vinkel, og hjemmeholdets back, Louise Ellebæk, blev udvist med knap fire minutter igen. Silkeborg-Voels bedste spiller, den 21-årige venstrehåndsskytte, Helene Kindberg, scorede sit ottende mål til 26-27, og Team Esbjerg tabte overtallet med 0-1.

Men så havde Team Esbjerg Polman. Efter Helene Kindberg havde udligningen i hænderne, lavede hun angrebsfejl, og Polman scorede med et hopskud på det næste angreb. Hollænderen stod også for kampens to sidste scoringer, da der for første gang var opløsning på Silkeborg-Voel-holdet.

Et smukt kram udført af Filippa Idéhn og Estavana Polman, da Jesper Jensen tog en timeout i slutsekunderne og fratog Polman en scoring, kom til at stå som symbolet på en kamp, Idéhns hold havde mest ære af, men som topholdet vandt.

I de sidste 23 sekunder efter timeouten nåede Polman at score to mål, så hendes total blev ni mål og med det samme antal assister. Formidabelt. 

-Jeg vil fremhæve to spiller, Rikke Granlund med hendes indhop mod kampens slutning og så Polman. “Essie” viste sig som en ledestjerne, da det var svært, og det var prikken over i’et i den modenhed, hun har tilført sit spil. Hun har taget et stort skridt i sin udvikling, sagde Jesper Jensen.

Indtil Granlund- og Polman-opvisningen i slutminutterne havde han med egne ord været i tvivl om alt, inklusive sejrsmulighederne.

-Vi lavede individuelle fejl, vi ikke har lavet i halvandet år, og når individualisterne begynder at tvivle på sig selv, skaber det også tvivl i kollektivet. Der manglede energi og batterier, og det vil spillerne trække med i de sidste tre kampe før jul. Det er dybt imponerende, at de var i stand til at hænge i med så megen modgang. I dag var det ikke det bedste hold, der vandt, for Silkeborg-Voel havde langt hen ad vejen fortjent at vinde. Det gør ikke vores præstation mindre imponerende, sagde Jesper Jensen. 

Den 12. sejr i træk, som cementerer Team Esbjerg placering i toppen med fire point ned til Odense Håndbold, var en af de bedste længe.

  •  

Kampen i tal:

Silkeborg-Voel KFUM – Team Esbjerg 26-30 (16-13)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 9, Sonja Frey 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Sanna Solberg 3, Kristine Breistøl 3, Vilde Ingstad 3, og Line Jørgensen 1.

Topscorer Silkeborg-Voel: Helene Kindberg 8

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

Silkeborg-Voel: 2

1.271 tilskuere i Jysk Arena