Ubehagelig modstander efter lang Rusland-rejse

05/11 - 2019

Team Esbjerg har med 11 sejre i træk bragt sig i den bekvemme situation, at et nederlag ikke vil være skæbnesvangert for målet om at vinde grundspillet i HTH Ligaen. Faren lurer mod Silkeborg-Voel KFUM, der er en ubehagelig modstander tre dage efter hjemkomsten fra Rostov ved Don i Rusland.

– Silkeborg-Voel er et rigtig træls hold at skulle spille mod efter en lang rejse og et døgn uden søvn. De løber hurtigt og meget i 60 minutter, og det skal vi forberede os på. Men det er en opgave, jeg tror, vi kan løse. Spillerne har haft en god og respektfuld tilgang til kampene i den periode med ligakampe og Champions League-kampe, vi har været inde i. Vi skal i hvert fald ikke komme til Silkeborg og have ondt af os selv, for så taber vi, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

De seneste fire opgør i Jysk Arena er endt med to smalle Team Esbjerg-sejre en uafgjort og et nederlag. De to sejre er i friskest erindring.

Silkeborg-Voel har i denne sæson fået Jane Schumacher tilbage efter en diskusprolaps, og bagkæden med hende og en anden sønderjyskfødt spiller, Sofie Bæk Andersen, samt Helene Kindberg er livlig og gennembrudstærk.

– Silkeborg-Voel gør det godt og har skrabet mange point til sig, siger Jesper Jensen.

Onsdagens modstander er aktuelt på femtepladsen med 15 point. Efter nimålssejren over Herning-Ikast i tredje spillerunde har resultaterne været noget svingende med et nederlag til Ajax København og uafgjort hjemme mod TTH Holstebro som lavpunkterne.

– Vi vil ikke kunne bruge undskyldninger til noget, men det vil være naivt at tro, at vi kan være på 100 procent. Der vil være tunge ben hos nogle, og dem, der ikke har det, skal præstere på topniveau, siger Jesper Jensen.

Rut Jónsdóttir blev hjemme fra Rusland med en mindre hjernerystelse og er fortsat tvivlsom til den sidste udekamp i første halvdel af grundspillet. Derimod er Clara Monti Danielsson klar efter sygdom.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Silkeborg-Voel KFUM onsdag den 6. november kl. 18.30 i Jysk Arena:

Målvogtere: Rikke Poulsen og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.