Den ultimative prøve på Team Esbjergs europæiske niveau

31/10 - 2019

Den russiske bjørn fra Rostov-Don fik åbne sår i selvforståelsen ved at tabe til et i Champions League-sammenhæng upåagtet dansk hold, og der er udsigt til en grum lørdag eftermiddag i Palace of Sport, når Team Esbjerg tager kampen op med stormagten i dens egen hule.

– Der er meldinger om fuldt hus i hallen, og Jan Leslie siger, at det bliver en vild kamp, fordi vi har slået dem i Esbjerg. Vi går lidt i en boble, for vi skal møde et af verdens bedste hold på en af de sværeste udebaner – og efter nederlaget undervurderer de os ikke. Det bliver en fantastisk test, hvor vi finder ud af, hvor tæt vi er på et af disse hold med kæmpebudgetter, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Trænerkollegaen Jan Leslie er ansat til at etablere CSKA Moskva som topkvindeklub, og han var i årene 2014-2016 cheftræner i Rostov-Don. Der er grund til at fæste lid til hans vurdering af, hvad Team Esbjerg står over for med 3.500 tændte russere i Palace of Sport. Jesper Jensen tror på, at hans hold kan skabe en paladsrevolution i de skrækindjagende omgivelser.

– De to hjemmekampe har vist, at vi er fuldt berettiget til at være med i Champions League. Nu skal vi på udebane vise, hvad vi er gjort af. Når vi gør vores arbejde ordentligt, er vi dygtige, og jeg frygter ikke opgaven i Don. Jeg tror, vi har en chance for at drille Rostov-Don, hvis vi formår at holde sammen under det pres og med de dommerkendelser imod os, som der givet vil komme. Når det i perioder ikke går vores vej, skal vi minimere fejl og trække tempo ud af kampen, og vi skal også score på kontraløb for at have en chance, siger Jesper Jensen.

Han går så vidt som til at sige, at spillerne ”vil holde lidt øje med” Anna Vjakhireva, der vender tilbage som motor og hjerne hos Rostov-Don efter sygdom i den første kamp i Esbjerg. Team Esbjerg har fire point for tre kampe i gruppe B, og Jesper Jensen håber, Rostov-Don siden slår CSM Bucuresti på hjemmebane, så begge har mistet mindst tre point inden hovedrunden i det nye år. Derved vil de være motiverede til at slå Metz Handball, Vipers Kristiansand og ungarske FTC, som Team Esbjerg formentlig kan komme til at slås om en kvartfinaleplads med. Alt sammen under forudsætning af, at de danske mestre når så langt.

Team Esbjerg-delegationen indledte rejsen mod industribyen Rostov ved Don med godt en million indbyggere kl. 6.00 torsdag morgen med Hamborg og Moskva som mellemstationer. Hvis alt går efter planen, er ankomsten til hotellet sidst på aftenen.

To spillere er blevet hjemme. Rut Jónsdóttir er fortsat ikke frisk i hovedet til at klare strabadserne på en forholdsvis lang rejse til Rusland, og stregspilleren Clara Monti Danielsson blev syg onsdag aften. Risikoen for eventuel smitte var for overhængende til, at hun deltager.

Fraværet af to spillere, der også indgår i et syv mod seksspil, koster ressourcer over 60 minutter. Til gengæld er de 12 øvrige spillere friske og i topform.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League, gruppe B, mod Rostov-Don lørdag den 2. november kl. 16.00 (kl. 14.00 dansk tid) i Palace of Sport i Rostov ved Don:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen

Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen

Streg: Vilde Ingstad og Marit Malm Frafjord

Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman og Lene Østergaard.