Team Esbjergs Miss Champions League: Væk med fejlene

18/10 - 2019

Marit Malm Frafjord spillede sin sidste internationale kamp i maj 2018, da hun med CSM Bucuresti vandt bronzekampen ved Final4 i EHF Champions League med en sejr på 31-30 over russiske Rostov-Don. Troede alle, troede hun selv.

Siden fik den norske verdensstjerne lysten tilbage til at spille tophåndbold, og lørdag eftermiddag står hun atter over for de russiske mestre og storfavoritter til at nå CL-finalen i Budapest i maj 2020. Team Esbjerg tager imod Rostov-Don i Blue Water Dokken.

Forevist listen over Rostov-Dons spillere kan det knibe med at udpege, hvem hun mødte senest.

– Hun var med.., hun var med.., hende der var vist gravid.., og så er der Vjakhireva, der nok er verdens bedste spiller. Hun kan udnytte de mindste rum og er en klog spiller med gode afslutninger, også i pressede situationer. Rostov-Don har internationale stjernespillere, og så har de Ambros, der nok er verdens bedste træner, siger Marit Malm Frafjord.

Hendes henvisninger gælder den 24-årige højre back, Anna Vjakhireva, der med sine 168 eksplosive centimeter allerede er et fænomen på en håndboldbane, og den spanske cheftræner med lige så meget stjernedrys, Ambros Martin. Han har allerede vundet fire CL-titler og derudover tabt tre finaler. Han huskes især for sine succesrige år i ungarske Györ.

Marit Malm Frafjord ser Ambros sætte sit præg på Rostov-Don med et mere dynamisk 6-0-forsvar, hvor 3’erne og spillere fra andre positioner pludselig støder frem.

– Vi så mod Bukarest, at vi bliver straffet hårdt for fejl på dette niveau, og Rostov-Dons Managarova er lynhurtig i kontrafasen. Vi brændte også en del afslutninger og fik fire mål imod os, når målet stod tomt. Vi skal undgå de dumme mål. Hvis vi spiller godt, har vi gode muligheder for at presse dem. Alle, der har set Esbjerg, ved, at vi har et højt topniveau som i anden halvleg mod Lublin, siger Frafjord.

Hun er gået ind i sin 11. Champions League-sæson og nyder som før at møde de bedste hold. Det giver hende fortsat ekstra motivation, og hun brænder for at vise, at Team Esbjerg hører med i selskabet af de store europæiske hold.

Jesper Jensen: Publikum skal skabe tryk

Marit Malm Frafjord vægrer sig ved at tage ordet sejr i sin mund, når Rostov-Don er modstanderen, men det tør hendes cheftræner, Jesper Jensen.

– Det er først og fremmest en fed opgave, også på grund af vores tilgang til kampen. Spillerne føler, at de skal præstere på dette niveau. Som hold har vi ikke en fornemmelse af, at kampen er uløselig, men svær. Vi er blevet dansk mester for at møde de bedste hold, og nu kommer de. Så må vi tage skuffelsen, hvis vi ikke formår at slå et af verdens to bedste klubhold. Hvis vi skal vinde, skal vi have hjælp af rigtig meget tryk fra tilskuerne, så vi kan påvirke modstanderne og dommerne. Derfor håber jeg virkelig, at publikum vil møde talstærkt til kampen, siger Jesper Jensen.

Han udpeger russernes kontraspil som en afgørende faktor at få lagt en dæmper på.

– Kan vi få lukket det ned og fjernet 8-10 mål, vil det være vigtigt. I angrebet handler det rigtig meget om bevægelse og tålmodighed, for vi kan ikke slå deres centrale forsvar på fysikken. Vi skal have så mange dueller på fart som muligt, især med spillere som Sonja Frey, Estavana Polman og Rut Jónsdóttir, som skal klare sig på andet end fysik, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup består uændret af de 14 spillere, der har spillet de seneste kampe i både HTH Ligaen og Champions League.

Team Esbjergs trup til kampen i EHF Champions League, gruppe B, mod Rostov-Don lørdag den 19. oktober kl. 14.30 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.