Viborg HK er en anderledes alvorlig opgave

15/10 - 2019

Forudsætningerne er anderledes ved denne uges skift fra Champions League til HTH Ligaen for Team Esbjerg. Senest kom holdet fra et smalt nederlag til storholdet CSM Bucuresti til en kamp mod Horsens HE’s oprykkere på hjemmebane. Nu er udfordringen langt alvorligere, Viborg HK på udebane, efter en CL-sejr over Lublin i Polen.

– Viborg kan slå alle hold i ligaen, og jeg ser det som et top fire-hold. Holdet har mange individuelle kvaliteter offensivt og et solidt forsvar, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Det efterhånden erfarne talent, Kristina Jørgensen, er hovedleverandør af mål, men hun er blot en af fem skandinaviske landsholdsspillere til rådighed i bagkæden, så hvorfra truslen i et angreb kommer, er ikke ligetil at læse. Truppen kompletteres af stærke fløje, tre kompetente stregspillere og et af landets store målvogtertalenter, Anna Kristensen.

Viborg har spillet fint mod de modstandere, holdet har været favorit imod, men har tabt til Odense Håndbold og Aarhus United. Senest blev det til en 32-24-sejr ude over de tidligere mestre fra København Håndbold. Over for disse udvalgte resultater står Team Esbjergs ubrudte sejrsrække på syv og en førsteplads i ligaen.

– Vi kom hjem fra Polen med en bedre fornemmelse af, hvad der skal til for at præstere, og det er primært noget mentalt, at finde det rigtige spændingsniveau. Om det er nervøsitet, usikkerhed eller noget ”det skal nok gå”-agtigt, der kommer af at vinde mange kampe, som har hindret os i at finde det, kan variere fra spiller til spiller. Usikkerheden kan komme af, at spillerne godt kan ane, at den ikke sidder lige i øjet lige nu. Derfor må vi bygge på fællesskabsfølelsen, at vi vil løbe ekstra meter for hinanden, siger Jesper Jensen.

Med Annette Jensen ude resten af sæsonen og Estavana Polman først for nylig tilbage efter skade i fem uger har den nye playmaker, Sonja Frey, fået en mere brat læringskurve i forhold til holdet, end det var ønskeligt. I Lublin spillede Polman og Frey sammen i næsten 45 minutter og tog væsentlige skridt i den indbyrdes forståelse.

Viborg HK har inden kampen onsdag aften 10 point for syv kampe, og Team Esbjerg har 14 point. En sejr vil holde afstanden på to og fire point til de nærmeste forfølgere og styrke Team Esbjergs tro på at kunne vinde grundspillet. Truppen er uændret.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Viborg HK onsdag den 16. oktober kl. 19.00 i Vibocold Arena:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Estavana Polman, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.