Manden bag Skechers ny medejer af Team Esbjerg

14/10 - 2019

Peter Jørgensen, der i snart 15 år med stor succes har distribueret det kendte skobrand, Skechers, på det nordiske marked, er indtrådt som ny medejer af Team Esbjerg Elitehåndbold A/S, der står bag håndboldklubben af samme navn.

Hans virksomhed, Sports Connection A/S, udvidede i foråret samarbejdet med Team Esbjerg ved at indgå en hovedpartneraftale. Nu tager Peter Jørgensen gennem sit holdingselskab, Jørgensen Holding ApS, det ultimative skridt og bliver sidestillet ejer af selskabet bag håndboldklubben på linje med Pedersen Gruppen og Blue Water Shipping.

– Det er med stor glæde, at vi nu indgår i ejerskabet. Forhåbentlig kan vi komme med ny energi og bidrage til, at Team Esbjerg opnår endnu højere sportslige mål i de næste år. Ligesom Skechers er Team Esbjerg et stærkt brand, der tør sætte sig ambitiøse mål, og vi deler også værdier, når det gælder den positive ånd og åbenhed, der er med til at skabe forståelse, hvis målene ikke opnås på kort sigt, siger Peter Jørgensen.

Han ønsker med sit kapitalindskud at honorere stemningen og den massive lokale opbakning, Team Esbjerg møder i Blue Water Dokken ved hver hjemmekamp. Peter Jørgensen og hans familie ser fællesskabet som et befriende åndehul at deltage i.

Stærkt lokalt signal

Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen, betoner, hvor vigtig den lokale opbakning til Team Esbjerg er, både hvad angår publikum og forretningsmæssigt.

– Vi er meget glade for at få ejeren af en stor, lokalt forankret virksomhed med som aktionær med samme andel som Blue Water Shipping og Pedersen Gruppen. Det markerer over for omverdenen, at vi har et solidt fundament i Esbjerg-området, og at vi er sammen om at bringe Team Esbjerg og kvindehåndbolden i Sydvestjylland videre mod nye mål. Kombineret med tilgangen af mange nye sponsorer i 2019 står vi nu stærkere i forhold til at indfri de sportslige ambitioner i dansk og europæisk klubhåndbold, siger Bjarne Pedersen.

Åben for flere aktionærer

Bjarne Pedersen har tidligere talt for en bredere ejerkreds i Team Esbjerg og vil ikke afvise, at det kan komme på tale at udvide med en fjerde og måske en femte aktionærer, som i givet fald vil indtræde på lige fod med de tre nuværende aktionærer.

Den ændrede sammensætning af ejerkredsen er en realitet efter en ekstraordinær generalforsamling, hvor direktør Bjarne Lund med sit selskab, Graakjær Lund Holding A/S, har ønsket at udtræde af selskabet.

Den nye medejer, Peter Jørgensen, åbner for, at det tættere slægtsskab med Team Esbjerg kan åbne for at udvikle nye skomodeller i fremtiden. Skechers med hovedsæde i USA har gået sin sejrsgang på verdensmarkedet med sko i kategorierne lifestyle, performance og walking, men har ikke nogen håndboldsko. Endnu er planerne dog ikke konkrete.

Sports Connection åbner midt i oktober nye konceptbutikker i Rødovre Centrum og Helsinki, så antallet af de såkaldte stores når op på 40. Derudover sælger omkring 1.800 forhandlere Skecher-skoene i de fire nordiske lande. Af distributørens op mod 300 medarbejdere i Norden beskæftiget med Skechers arbejder ca. 50 på hovedkontoret i Esbjerg.