Esbjergs CL-vinder: Vi kan slå Bukarest

04/10 - 2019

Line Jørgensen har deltaget i EHF Champions League i fem sæsoner. Først med FC Midtjylland og siden søndagens modstander, CSM Bucuresti, hvor hun spillede i tre sæsoner, indtil hun i fjor vendte hjem til Danmark for at spille for Team Esbjerg. Hun opnåede i den første sæson den ultimative klubtriumf, da stjernerne fra Bukarest i 2016 slog ungarske Györ og sikrede sig trofæet.

Men hun er ikke mæt. Hun glæder sig afsindigt til atter at træde ind i Europas fornemmeste klubturnering, og forventningerne bliver ikke mindre af, at den første kamp er mod hendes tidligere klub.

– Vi går til kampen i troen på, at vi kan vinde. Det bliver svært, men skal vi have forhåbninger om at gå videre fra den indledende gruppe, skal vi på hjemmebane stjæle point fra de store hold. Første mulighed er på søndag, siger Line Jørgensen.

Hendes kendskab til det nuværende CSM Bururesti-mandskab er sløret af, at klubben åbner svingdøren inden hver sæson – og ofte i løbet af en sæson – og i sommer har sagt farvel til 10 spillere og hentet ni nye ind. Hun havde syv trænere i sine tre sæsoner i klubben, og den kadence er fastholdt. I denne uge valgte den tidligere Ikast-Bording- og Viborg-træner, svenske Tomas Ryde, at forlade klubben efter få måneders virke. Klubben har haft en forkærlighed for skandinaviske trænere, heriblandt Jakob Vestergaard, Mette Klit, Helle Thomsen og Kim Rasmussen.

– Det er en klub, hvor der bliver stillet enorme krav til trænere og spillere, som det generelt er tilfældet i Østeuropa. Som hold begynder Bukarest ofte forfra inden hver sæson, men setup’et er det samme, og klubben vil vinde alle kampe, også i Champions League og Final4, siger Line Jørgensen.

Når sædet tidligt blev hedt under Thomas Ryde, kan det skyldes, at CSM Bucuresti allerede har tabt to af fem kampe i Liga Nationala. Med til historien hører ifølge Line Jørgensen, at etmålsnederlagene har været på udebane til Ramnicu Valcea, der i den forløbne sæson tog det rumænske mesterskab efter fire sæsoner med guld til CSM Bucuresti, og til HC Zalau, der ligger et halvt døgns bustur fra Bukarest og ligeledes er på to top over de sværeste steder at spille. Men den slags forklaringer accepteres ikke i Bukarest.

Blandt de nye spillere er den norske håndbolddarling, Nora Mørk, der imidlertid i august fik den tredje alvorlige knæskade på halvandet år, og stjernen over alle, Cristina Neagu, er først på vej tilbage efter sin korsbåndsskade. Bagkæden er derfor næsten ny og består af spillere som tilbagevendte Linnea Torstensson, Gabriela Perianu, der var med hos Siófok i EHF Cup i Esbjerg, serbiske Andrea Lekic og montenegrinske Andrea Klikovac.

– Det er et hold af klassespillere, en rutineret bagkæde, dygtige forsvarsspillere og målvogtere, høj klasse på fløjene, blandt andre Carmen Martin på højre fløj, der er vendt tilbage og er en af de bedste, jeg nogensinde har spillet sammen med. På stregen har de Crina Pintea, der spillede for Paris 92, da vi mødte dem i EHF Cup, og Dragana Cvijic, to høje spillere, som bagspillerne kan smide bolden ind til, siger Line Jørgensen.

Hun tør ikke byde på, om uroen i den rumænske storklub kan være en fordel for Team Esbjerg. Men spillets bedste har det med at præstere, også når de er trængt.

– Det handler for os om at finde hårdheden fra Champions League frem i forsvaret. I angrebet skal vi forsøge at få åbnet deres forsvar udefra og bruge vores bredde i spillet, så vi kan få skilt dem af. Jeg tror også, at vi kan presse dem i kontraspillet, siger Line Jørgensen.

Du kan købe billetter til kampen i EHF Champions League mellem Team Esbjerg og CSM Bucuresti søndag kl. 16.50 på www.teamesbjerg.dk.