Et forsinket båthorn og kaos sendte Team Esbjerg ud af pokalen

19/09 - 2019

En kaotisk afslutning, hvor de impulser, der skal give et lydsignal, når et hold tager en timeout, spillede en hovedrolle, sendte Team Esbjerg ud af Santander Cup, lige før det blev sjovt.

En intens og spændende kamp mellem to af favoritterne til at vinde Final4, Team Esbjerg og Herning-Ikast Håndbold, havde fortjent en bedre afslutning end det kaos, det sidste minut endte i.

De to hold bagte op til en gyserafslutning, da en af banens bedste, Stine Skogrand, med et minut igen udlignede til 25-25. Team Esbjerg havde fordelen af at være i boldbesiddelse, og Sonja Frey vovede et tæt indspil til Vilde Ingstad på stregen, som mislykkedes. Sekundet efter lød hornet, der markerede, at Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen havde taget en timeout.

Jesper Jensen var overbevist om, at han havde trykket på knappen, mens Sonja Frey fortsat havde bolden. Lyden nåede bare ikke frem. Boldbesiddelsen mistes først, når modstanderne – i dette tilfælde den indskiftede målvogter, Jessica Ryde – har sikret sig bolden.

Kampens to dommere forsøgte at komme til at se tv-billeder af tidspunktet for timeouten, men trykket på knappen var ikke på TV 2 Sports optagelser, og Jesper Jensen fik et gult kort for en fejlagtigt taget timeout. Hvad Jesper Jensen ikke vidste var, at forsøget reelt talte for en timeout, og da kampen var inde i de sidste fem minutter, havde han ikke flere til rådighed.

Med 37 sekunder igen havde HIH bolden, men tabte den, og intetanende tog Jesper Jensen en timeout med 14 sekunder igen for at lægge strategien for afslutningen. Med en timeout registreret 23 sekunder tidligere blev den dømt ulovlig, og Herning-Ikast blev tildelt et straffekast, som Helene Fauske sikkert scorede på til slutresultatet 26-25.

-Det kan ikke være rigtigt, at et horn skal afgøre håndboldkampe, for hvad hvis det er forsinket med fem eller syv sekunder i andre haller? Jeg er mest ked af det for pigerne, der kæmpede med alt, hvad de havde, sagde en oprørt og frustreret Jesper Jensen.

Team Esbjerg indgav umiddelbart efter kampen protest over dommernes afgørelser, der fik indflydelse på det afgørende minut af kampen. Hvis klubben får medhold, venter formentlig en ny kamp.

De godt 1.500 tilskuere havde i de første godt 59 minutter været vidner til en lidt ujævn kamp. Team Esbjerg kom foran 6-3 anført af Sonja Frey og Marit Røsberg Jacobsen, men blev indhentet, og efterhånden kom HIH’s større bredde i bagkæden på dagen til sin ret. Gæsternes bagkæde var i perioder rent norsk, og på et tidspunkt havde de to hold tilsammen ni norske markspillere på banen. HIH’s norske islæt havde som helhed en bedre dag end Team Esbjergs, og kun vigtige redninger af Rikke Poulsen i målet hindrede, at det udmøntede sig mere alvorligt på måltavlen.

Efter pausen fulgtes de to hold atter ad, og Kristine Breistøl begyndte at ramme målet. Hendes 14 forsøg i hele kampen til fem mål var klart i overkanten, men hendes skud fra 10-11 meter er altid en nydelse, når hun lykkes med dem. Også hendes landskvinde hos HIH, Stine Skogrand, og Jeanett Kristiansen var velskydende.

Team Esbjerg er ude af årets Santander Cup, men kan passende lade frustrationen gå ud over EH Aalborg lørdag eftermiddag i Nørresundby. Holdet er fortsat det eneste med maksimumpoint efter fire spillerunder i HTH Ligaen.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 25-26 (11-12)

Målscorere Team Esbjerg: Sonja Frey 7, Marit Røsberg Jacobsen 7, Kristine Breistøl 5, Vilde Ingstad 4, Sanna Solberg 1 og Marit Malm Frafjord 1.

Topscorer HIH: Helene Fauske 7

Udvisninger:

Team Esbjerg: 2

HIH: 2

1.512 tilskuere i Blue Water Dokken