Andre spillere vil vokse i to profilers fravær

08/09 - 2019

Langtidsskadede Annette Jensen var forbi Blue Water Dokken søndag for at hilse på holdkammeraterne i Team Esbjerg for første gang, efter hun havde fået dommen: et overrevet korsbånd. Hendes rolige og beherskede fremtræden gjorde utvivlsomt holdkammeraterne godt i bearbejdningen af chokket over uheldet under fredagstræningen.

Cheftræner Jesper Jensen taler om et mentalt dyk, men er overbevist om, at truppen vil rejse sig igen og være klar til at følge op på den gode start på HTH Ligaen i udekampen mod TTH Holstebro mandag aften.

– Annettes uheld påvirker helt sikkert truppen. Det har været nogle sorte dage, og vi er som trup blevet mere sårbar. Men vi har stadig masser af kvalitet, også selv om Estavana Polman heller ikke kan være med i Holstebro. Der vil være andre spillere, der vokser. Vi ved, hvad vi vil, og hvad hinanden kan. Der bliver ikke det helt store at se på spillet, siger Jesper Jensen.

Han erkender dog, at Annette Jensens fravær i en hel sæson vil blive mærkbart, og at Polmans toppræstationer vil blive savnet på kort sigt. Hendes skadede knæ vurderes løbende med henblik på et snarligt comeback.

Jesper Jensen har i flere sæsoner været imponeret af trænerkollega Pether Krautmeyers evne til at bygge et nyt hold op på kort tid. Det er også situationen i denne sæson i TTH Holstebro, hvor der har været godt gang i svingdøren.

– TTH har mange unge spillere, der ikke har slået igennem i andre klubber, og som Pether sætter et koncept op til, som de trives i. TTH formåede at komme i slutspillet i foråret, og det vil nok være en overraskelse, hvis de gør det igen. Men vi har set det før, siger Jesper Jensen.

Han fremhæver flere profiler, der kan afgøre kampe, blandt andre en af de nye spillere, den 26-årie Skanderborg-playmaker, Trine Knudsen, der har lagt forrygende ud med 15 mål i de to første ligakampe. Målvogter Ditte Vind, tidligere Aarhus United, stregspilleren Kaja Kamp Nielsen og velkendte Maria Mose Vestergaard er andre profiler. TTH skuffede med uafgjort i premieren mod EH Aalborg hjemme, men slap senest fra København med et tremålsnederlag og væsentligt bedre spil.

Team Esbjerg tager 13 spillere med til Gråkjær Arena mandag aften.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod TTH Holstebro mandag den 9. september kl. 19.00 i Gråkjær Arena:

Målmænd: Rikke Granlund og Rikke Poulsen                                       
Venstre fløj: Sanna Solberg og Elma Halilcevic                                   
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen                                                          
Streg: Vilde Ingstad, Marit Malm Frafjord og Clara Monti Danielsson
Bagspillere: Kristine Breistøl, Sonja Frey, Line Jørgensen, Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard.