Annette Jensen korsbåndsskadet og ude af denne sæson

07/09 - 2019

Team Esbjerg-playmakeren Annette Jensen overrev det forreste korsbånd i venstre knæ under fredagens træning og er efter al sandsynlighed ude resten af denne håndboldsæson. Uheldet skete midt i træningen, da hun skulle lave en velkendt bevægelse, et fransk kryds med en finte, og knæet blev vredet indad.

– Det er naturligvis megasurt at gå glip af især Champions League, og det bliver et langt, hårdt år at komme igennem. Men jeg skal nok komme tilbage, siger Annette Jensen.

Efter uheldet blev hun kørt til undersøgelse hos EmCare i Esbjerg, og senere fik hun – sammen med Estavana Polman – en tid hos professor Uffe Jørgensen, Privathospitalet Kollund, Fredericia, som stillede diagnosen: et overrevet forreste korsbånd og et beskadiget indvendigt ledbånd i venstre knæ. Når hævelsen har fortaget sig, og Annette Jensen kan strække benet tilstrækkeligt, skal hun opereres. Det vil formentlig blive om tre uger.

Den 27-årige playmaker kom til Team Esbjerg i sommeren 2018 og var i den første sæson med til at blive dansk mester og dermed kvalificere holdet til EHF Champions League. Hun var i juli til træningssamling med landsholdet, men alle drømme om VM og senere OL i Japan er nu langtidsparkeret.

– Nu skal jeg slappe af for at blive klar til operationen, og derefter må jeg sætte mig små mål i genoptræningen. Jeg har aldrig været alvorligt skadet før og har i min karriere forsøgt at opmuntre flere holdkammerater, der har været i samme situation. Nu ramte det mig selv. Jeg vil forsøge at komme i hallen, være en del af holdet og bidrage med, hvad jeg kan, siger Annette Jensen.

Cheftræner Jesper Jensen er først og fremmest optaget af de personlige konsekvenser af uheldet for Annette Jensen.

– Det er rigtig trist for Annette, der har gjort det sindssygt godt i denne sæson. Det er naturligvis også hårdt for os som hold, men tankerne går i den første tid til Annette. Vi er godt besat på hendes position, og kan vi holde den øvrige trup skadesfri, skal vi nok klare det. Men det bliver på en anden måde, når vi må undvære hendes store ro og forståelse for spillet. Hun evner at gøre sine holdkammerater gode og formår næsten altid selv at score to, tre eller fire mål i en kamp, siger Jesper Jensen.