Første test mod Japan i vellykkede forberedelser

14/08 - 2019

Team Esbjerg er ved at være fire uger inde i forberedelserne til den nye sæson, og den første vigtige kamp, en udekamp mod Randers HK i Santander Cup 22. august, nærmer sig.

Truppen runder fem dages træningslejr i Lalandia Billund af med at spille den første kamp i opvarmningsturneringen Ringkøbing-Skjern Elite Cup onsdag aften mod det japanske landshold.

– Det er den første rigtige træningskamp afviklet over to gange 30 minutter, og spillerne skal have en fornemmelse af, at det begynder at stramme til, og at man kan blive skiftet ud, hvis man ikke præsterer. Jeg er ret fortrøstningsfuld om, hvor vi er nu, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han bygger sin optimisme på, at der er sket få udskiftninger i truppen, hvor Rikke Poulsen og Sonja Frey, er de eneste helt nye spillere, og Rut Jónsdóttir indleder sin første hele sæson efter barsel og skader. Spillerne mødte i fin form efter sommerpausen, og i stedet for den hårdeste version af fysisk træning har tiden kunnet bruges på håndbold og på at lære hinanden at kende og bygge forholdet op både på og uden for banen.

– Også den del er lykkedes til perfektion. Vi havde rigtig mange dygtige spillere, og flere er kommet til. Der er stor dynamik i truppen, og selv om resultaterne måske kan svinge i perioder, vil det betale sig over tid. Mod Japan får vi at se, hvor langt vi er kommet. Sonja Frey tilfører med sin spilforståelse og speed noget andet, og hun vil komme til at blomstre, efterhånden som hun bliver spillet ind på holdet. Jeg ser også lidt Rut som en helt ny spiller, og hun kan noget helt andet end Line. Jeg betragter hende som en playmaker på højre back, fordi hun har sin fine spilforståelse, siger Jesper Jensen.

Hans kendskab til Japan går tilbage til VM-slutrunden i december 2017 i Tyskland, hvor de næste VM-værter blev slået knebent af Holland i 1/8-finalen. Jesper Jensen forventer at møde et sammenspillet hold med mange systemer og med mere fart end fysik. Et spændende møde med en anden håndboldkultur, som kan være en forsmag på EHF Champions League til oktober.

Kampen i ROFI Centret i Ringkøbing spilles kl. 18.00. I en eventuel semifinale lørdag venter Randers HK eller Moskva. Hvis Team Esbjerg når søndagens finale, er Buxtehuder SV, Ringkøbing Håndbold, Nykøbing F. Håndbold og København Håndbold blandt de mulige modstandere.