Træningsstart: To spillere skal snart til terminsprøve

18/07 - 2019

Det er som første skoledag, hver gang en håndboldtrup møder til en ny sæson. Således også, da Team Esbjerg torsdag formiddag indledte forberedelserne til et travlt arbejdsår med forsvar af det danske mesterskab i HTH Ligaen, Santander Cup, Champions League og landskampe for en pæn del af truppen.

Den nye assistenttræner, Ana Razdorov, var om natten fløjet før familien hjem fra Kreta, men mødte veloplagt og hilste hjerteligt på spillere og ledere. Rikke Poulsen følte sig som den nye pige i klassen efter fem sæsoner i Viborg HK, og Lene Østergaard kunne næsten ikke vente med at komme i gang efter sin langvarige knæskade. Truppen var suppleret med de to U17-spillere, Stella Muir og Helene Sall, som også træner med i næste uge.

Dagens program bestod af lette øvelser, fodbold, minihåndbold og teambuilding i noget, der hedder Escape Zone, hvor det vist gælder om at bryde ud af lukkede rum. Estavana Polmann priste sig lykkelig for, at hun var på et stærkt udbryderhold.

Breistøl på hård prøve
To af spillerne skal til en hurtig terminsprøve, idet Annette Jensen og Kristine Breistøl er indkaldt til træningssamling med det danske og det norske landshold i næste uge. Vilde Ingstad, Sanna Solberg og Marit Røsberg Jacobsen er mere etablerede navne for Norge. Breistøl har ikke været med, siden hun spillede sine indtil videre eneste tre landskampe i oktober 2016.

– Det bliver vældig sjovt at være tilbage igen, og jeg skal gribe de muligheder, der kommer. Men det er hårdt at spille sig på det norske landshold, der har så mange små og hurtige spillere. Jeg tager en samling ad gangen og vil forsøge at passe mig ind i spilsystemet. Det skal jeg nok få til at fungere, siger Kristine Breistøl.

Hun kan begå sig både i forsvaret og som distanceskytte og taktisk variant i det hurtige norske spil i angrebet. Fysisk har hun det bedre end længe, og drømmen om at komme til Japan til VM eller OL lever i enhver håndboldspiller på topniveau.

Annette glæder sig til store kampe
Annette Jensen spillede sin foreløbig 10. landskamp for Danmark i september 2018 og har befundet sig i periferien af landsholdet.

– Det er altid godt at komme med til samling, og det er et skridt nærmere landsholdet. Men først og fremmest glæder jeg mig rigtig meget til at komme i gang på klubholdet og til at spille Champions League, siger Annette Jensen, der vil sætte sig personlige mål for sæsonen efter en samtale med sin mentaltræner.

Kristine Breistøl spillede Champions League med Larvik HK, sæsonen før hun kom til Team Esbjerg. Også hun glæder sig til at være tilbage i det allerfineste selskab og i den allersværeste gruppe i oktober.

De to første træningsdage skal bruges til at komme i gang og forberede landsholdsspillerne, til de møder ind mandag. Onsdag flyver den danske trup til Stavanger, hvor der bliver samtræning med det norske landshold torsdag og landskamp mellem de to evige rivaler lørdag.