Tipsdysten – ingeniøren regnede den ud

13/06 - 2019

Fire sæsoner i træk satte bankfolk sig på tronen i Team Esbjergs Tipsdysten, hvor 40 erhvervsfolk dyster om at gætte resultatet og antallet af scorede mål til begge hold ved holdets hjemmekampe. Men det er slut nu.

Vinder i 2018-2019-sæsonen blev Finn Moe Bojsen, der er indehaver af det rådgivende ingeniørfirma, Ingeniørværket. Han var ude i to omkampe med Kristian Jølmark fra Inter Security, inden sejren var hjemme. De to deltagere havde begge 16 point efter grundspillet i HTH Ligaen og øgede pointtallet til 17 i EHF Cup-kampen mellem Team Esbjerg og russiske Kuban Krasnodar. Afgørelsen faldt i en slutspilskamp mod Viborg HK.

– Jeg har langt fra tid til at se alle Team Esbjergs kampe, men deltager i nogle arrangementer og kan godt lide atmosfæren i netværket omkring klubben, siger Finn Moe Bojsen.

Han har i mange år haft et forretningsmæssigt samarbejde med en af Team Esbjergs ejere, Bjarne Pedersen, for hvem han har været med til at gennemføre flere byggeprojekter. Med en fortid i flere ingeniørvirksomheder stiftede han i 2014 Esbjerg Ingeniørerne, der i 2017 skiftede navn til Ingeniørværket og nu beskæftiger 12 medarbejdere på Nordre Dokkaj på Esbjerg Havn.

Ingeniørværket har en stærk position i Esbjerg-området og har i de første leveår været rådgiver på både en række boligprojekter og erhvervsbyggerier.

Team Esbjergs salgschef, Erik Christensen, overrakte et gavekort på 5.000 kr. til Primo Tours, som Karin og Finn Moe Bojsen nok skal få rejst op. Parret har for nylig været i Kenya og er som regel i Østen – Thailand, Vietnam og andre orientalske lande – en gang om året.

Team Esbjerg vandt i maj klubbens andet danske mesterskab og har ikke svigtet hverken sit publikum eller deltagerne i Tipsdysten mange gange i denne sæson. I fjor havde Tipsdysten-finalisterne blot 10 point efter grundspillet, i år var det 16 point. At satse på en hjemmesejr har givet point næsten hver gang.

– Tipsdysten har været meget jævnbyrdig, for Team Esbjerg har stort set vundet det hele, og deltagerne troede på holdet, siger Erik Christensen.

Holdets succes smitter også af på salgschefens arbejde med at gentegne eksisterende sponsoraftaler og indgå nye aftaler. Det går forrygende.