Jagten på den perfekte balance før nyt finalebrag

20/05 - 2019

Det kan blive en af de helt store aftener i klubhistorien, når Team Esbjerg tirsdag aften spiller den anden DM-finale mod Herning-Ikast Håndbold, og det kan blive en udsættelse af spændingen til en altafgørende tredje kamp lørdag i Blue Water Dokken.

Det er scenarierne forud for braget i IBF Arena, tre dage efter Team Esbjerg vandt 28-20 og sikrede sig to matchbolde til at vinde klubbens andet danske mesterskab. Cheftræner Jesper Jensens budskab til spillerne er det samme som for få dage siden: Nyd det.

– Det er få forundt at spille DM-finale foran 3.000 tilskuere i Blue Water Dokken, og det skal man huske at stoppe op og nyde. Vi ved, at overspændthed giver stivhed i kroppen, og derfor gælder det om at få spændingsniveauet balanceret. Vi har som trup været gode til at bruge hinanden, så de spillere, der er mest nervøse, og dem, der kommer grinende, bliver trukket ind mod midten og vi rammer noget fælles. Selv om jeg ved, at kampene i Ikast ofte har været tætte, vil jeg hellere være i vores end Herning-Ikasts situation, siger Jesper Jensen.

Hans kollega, Kristian Kristensen, mødte ikke i Esbjerg med taktiske kneb uden for det forventelige, og det ville han heller ikke selv have gjort, når man har arbejdet 9-10 måneder på at udvikle spilkonceptet. Dog voldte Herning-Ikasts syv mod seks-spil, hvor man erstatter målmanden med en ekstra markspiller, i faser af kampen i Esbjerg uro i forsvaret. Nøglen til at få styr på det ligger atter i at angribe rigtigt og score et tilstrækkeligt antal mål.

Søndagen var fridag inden for visse grænser. Spillerne blev bedt om at foretage sig noget, gå, løbe, let styrketræning – og at nyde det gode vejr. Man skal huske at nyde nuet efter en nærmest uendelig serie af kampe i 2019, og at en ultimativ kulmination på en succesfuld sæson nærmer sig.

Mandagsprogrammet består af video og let træning, hvorefter spillerne overlades til sig selv og hinanden, inden de tirsdag samles for at køre mod Ikast. Der er altid pres på i en DM-finale, men det er størst for Herning-Ikast.

– Jeg er ligeglad med, at vi nu blive udskreget som de store favoritter. Jeg ved at kampene i Ikast er tætte, og taber vi, er vi ude i en højspændt afslutning i Esbjerg. Men alle ville gerne bytte med os, hvis de kunne. Får vi muligheden, skal vi lukke det hele tirsdag aften, siger Jesper Jensen.

Sandra Toft kom sig hurtigt, efter hun brød ned i slutminutterne af den første DM-finale, og alle 16 spillere er klar til, hvad der kan blive en stor aften i Ikast.

Team Esbjergs trup til finale i HTH Ligaen, anden kamp, mod Herning-Ikast Håndbold tirsdag den 21. maj kl. 19.30 i IBF Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Maria Mose Vestergaard og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Rut Jónsdóttir og Line Jørgensen.