Trods seks sejre mod Herning-Ikast: Finaler er helt forfra

17/05 - 2019

Skuffelsen efter finalenederlaget i EHF Cup i Ungarn er bearbejdet og pakket væk, og forventningen om at opnå den ultimative triumf i en af verdens stærkeste håndboldligaer hersker, inden Team Esbjerg lørdag tager imod de seneste fem sæsoners store rival i kampen om ædle metaller, Herning-Ikast Håndbold, i Blue Water Dokken.

Hvad der adskiller denne finale fra de to øvrige mod samme modstander i 2015 og 2016 er en enestående historik i den nære fortid. Team Esbjerg har vundet de seks forudgående opgør mod midtjyderne i denne sæson. Det er både et enormt rygstød og et pres, ud over hvad en finale i sig selv indebærer.

– Det lægger et ekstra tryk på os, som måske ikke er så rart at være under. Finaler bliver altid lige, og omgivelsernes forventninger om, at vi skal vinde, lægger ekstremt meget pres på. Vi ved selv, hvor godt et hold Herning-Ikast er, og hvor godt holdet præsterede i semifinalerne mod Odense Håndbold, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Når det er sagt, går han og spillerne til kampen med en klar forventning om, at den sidste forhindring på vejen mod det andet sæt guldmedaljer på tre år kan overvindes.

– Vi brugte først på ugen meget tid på opsamling efter finalen mod Siófok. Alle var trætte, kede af det og lidt frustrerede, og det er et godt tegn. De har det i sig. Onsdag vendte de tilbage og bød ind med positiv energi. De havde lukket et kapitel og var klar til at indlede et nyt. Spillerne ved, at det er en kæmpestor ting, vi står over for, en DM-finale, siger Jesper Jensen.

Mens Team Esbjerg har været optaget af at spille EHF Cup-finaler, har cheftræner Kristian Kristensen kunnet bruge 17 dage i håndboldværkstedet til at forberede DM-finalerne, og slidte og småskadede spillere har fået nulstillet fysikken. Jesper Jensen er sikker på, at modstanderne har brugt tiden godt.

– Vores tilgang til finalerne vil ikke ændre sig voldsomt. Det nye er mere, at Herning-Ikast vil komme med noget. Vi er mentalt forberedt på det, men ikke taktisk. Det store slag kommer som altid mod dem til at stå i forsvaret, men er vi i stand til at angribe rigtigt, slipper vi for de kampe og kan bruge kræfterne i forsvaret. Herning-Ikast laver ikke bunker af mål, og kan vi fjerne deres store force, forsvarsspillet, ved selv at score mange mål, vil vi være nået langt, siger Jesper Jensen.

Uanset udfaldet af finalerne, vil han betegne 2018-2019 som en flot sæson med en tredjeplads i Santander Cup, en finaleplads i EHF Cup og en finaleplads i HTH Ligaen. Men:

– Hvis vi om fem år ser tilbage på, at vi er blevet nummer tre, to og to i de tre turneringer, vil der mangle noget. Det vil være prikken over i’et, hvis vi i næste uge står med DM-guldet, siger Jesper Jensen.

Team Esbjergs trup på 16 spillere er uændret.

Team Esbjergs trup til finale i HTH Ligaen, første kamp, mod Herning-Ikast Håndbold lørdag den 18. maj kl. 16.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Maria Mose Vestergaard og Elma Halilcevic
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Rut Jónsdóttir og Line Jørgensen.