Mose: Først guld – følelserne må jeg tage bagefter

16/05 - 2019

For Maria Mose Vestergaard er denne uge noget særligt. Hun og holdkammeraterne i Team Esbjerg vendte sportsligt forslåede hjem fra finalen i EHF Cup mod Siófok KC, og lørdag skal de være på toppen i, hvad der kan blive hendes sidste optræden i klubdragten i denne omgang, den første DM-finale mod Herning-Ikast-Håndbold.

– Heldigvis har jeg ikke selv tænkt så meget på, at det kan være min sidste kamp på hjemmebane, men når nogen siger det til mig, kan jeg da godt se, at det er lidt specielt. Men nu må vi gå til finalerne og forhåbentlig vinde over to kampe, og så må jeg tage det følelsesmæssige bagefter, siger Maria Mose Vestergaard.

Team Esbjergs finalehistorik består kun af kampe mod et andet tophold med base i Ikast, i 2015 og 2016 med klubnavnet FC Midtjylland, og med forskellige udfald efter drabelige opgør. I denne sæson har de to hold mødtes hele seks gange i HTH Ligaens grundspil og slutspil samt EHF Cup og hver gang med Team Esbjerg som vinder.

– Det er klart, at vi går til kampene med selvtillid, og at vi tror på, at vi har en god chance. Men finalerne er fra nul, og Herning-Ikast vil komme med fuld kraft. De har haft en lang pause til at forberede sig og har fået småskadede spillere klar. Og så må de vel tage noget op af værktøjskassen og forsøge at overraske os, siger Maria Mose Vestergaard.

Vinder Team Esbjerg den første finalekamp, vil holdkammeraterne kunne give hende den bedste fødselsdagsgave, når hun tirsdag fejrer sin 24-års fødselsdag i IBF Arena i Ikast. Hun har tidligere spillet finalekamp mod samme modstander på sin fødselsdag.

Ellers har hun stort set fortrængt den første finaleserie i 2015, hvorimod finalesejren og klubbens første guldmedaljer året efter står som et tidligt højdepunkt i en ung karriere.

– Det var en vild oplevelse med hjemmebane og straffekast til at afgøre det hele. Jeg tror, vi kan gøre det i to kampe denne gang, men en tredje kamp på hjemmebane vil også være stort, siger Maria Mose Vestergaard.

De første par dage efter hjemkomsten fra Ungarn var drøje at overstå, men humøret er ved at vende tilbage i truppen.

– Nu står vi i en ny finale, og denne gang vil vi ikke lade det gå forbi, siger Mose.

1. juli indleder hun et nyt håndboldeventyr, når hun begynder i TTH Holstebro på en etårig aftale. Men først skal guldet lige hjem til barndomsbyen Esbjerg

Du kan købe billetter til den første finalekamp mellem Team Esbjerg og Herning-Ikast-Håndbold lørdag kl. 16.00 i Blue Water Dokken på www.teamesbjerg.dk