Slutspurt giver håb om lykkelig afslutning i Ungarn

05/05 - 2019

Team Esbjerg lever fortsat i EHF Cup-finalen, men mødte søndag i Blue Water Dokken et ungarsk hold, der præsenterede sig på bedste vis i sin første europæiske finale. Siófok KC førte 20-16 i anden halvleg, inden hjemmeholdet med en stærk afslutning hentede 21-21 og dermed bevarede håbet om samlet sejr inden returkampen om seks dage.

Der var set frem til duellen mellem søstrene Sanna og Silje Solberg, som for første gang over for hinanden i en håndboldkamp, og den vandt Team Esbjergs Sanna stort i første halvleg med seks scoringer på seks forsøg, heraf fem af de første otte af sit holds mål. Men målvogteren i Siófok-målet blev bedre og bedre, som kampen skred frem og blev en afgørende faktor, da ungarerne to gange hentede firemålsføringer i første halvleg, og da Siófok efter pausen bragte sig i klar vinderposition.

– Jeg er godt tilfreds med resultatet, men Esbjerg er et godt udehold, og jeg håber, vi kan være endnu stærkere hjemme. Man glemmer lidt, at det er ens søster, man står over for. Det var ikke hende, men Esbjerg, vi spillede imod. Ellers ville det tage for meget fokus, sagde Silje Solberg.

Der var internationalt format over finalen, hvor begge hold gik til den i forsvaret lige til grænsen og testede de to østrigske dommeres tolerance. Team Esbjerg tog to udvisninger før pausen og formåede alligevel at lægge luft til Siófok i flere perioder. Men Tor Odvar Moens tropper var hver gang i stand til at svare igen. Da Team Esbjerg førte 10-6, tog det seks minutter for udeholdets to bedste markspillere, Andreas Kobetic og Estelle Nze Minko, at udligne, og Team Esbjerg skulle være lykkelig for at gå til pausen med en tomålsføring.

Siófoks bagkæde med de to nævnte profiler og spanske Mireya Gonzalez fortsatte med at imponere efter pausen. Team Esbjerg var ganske vist foran 15-12, og gæsterne fik udvist to spillere med godt et minuts mellemrum. Men Marit Røsberg Jacobsen, Kristina Liscevic og Estavana Polman brændte store chancer mod Solberg, og en scoringspause på ni minutter i en kritisk fase af kampen var ikke gratis. Og så var Kristine Breistøls reducering til 16-17 blot en strejfer, før Siófok scorede yderligere tre mål til 20-16. Smilene bredte sig på den ungarske bænk, og blandt tilhængerne bag det ene mål var der fest.

Med under 12 minutter igen tog cheftræner Jesper Jensen sin sidste timeout, og den stabiliserede indsatsen i slutminutterne. Estavana Polman scorede to mål i træk og skabte kontakt, og Vilde Ingstads valgte at score sine to eneste mål i kampen på et godt tidspunkt. Hun reducerede til 20-21, og i en hektisk fase uden ret mange scoringer blev Siófok ramt af sin femte udvisning i anden halvleg. Kristina Liscevic, der ligesom Polman havde svært ved at leve op til det høje niveau fra det hjemlige slutspil, scorede til 21-21 hos rumænske Dedu på et straffekast efter spilletidens udløb.

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen:
– Jeg er langt hen ad vejen tilfreds med indsatsen, men fra vi var foran 15-12 har vi nogle minutter, hvor vi brænder chancer på stribe mod Silje Solberg. Ros til Siófok, der spillede en flot udekamp. Havde vi været bagud med minus fire inden returkampen, havde det ikke været realistisk at vinde finalen sammenlagt. Vi er som hold dygtige til at spille på udebane, vi har spillere, der kan gøre det bedre, og i dag tabte vi målvogterduellen. Kan vi få dommere, der som i dag dømmer fifty-fifty – lige dårligt til begge sider – har vi en chance.

Marit Malm Frafjord leverede sammen med Line Jørgensen en jætteindsats i Team Esbjergs forsvar. Hun tror også på mulighederne i Siófok:
– Vi mødte et stærkt hold, der var god til at udnytte vores fejl. Den første kamp mod et hold, man ikke har mødt tidligere, er altid lidt speciel. Nu har vi mødt dem, og jeg har ikke følelsen af, at det er umuligt at vinde i Ungarn. Vi har mere at komme med, og så skræmmende var Siófok ikke. Det bliver super at spille i en hal, hvor der er tryk på i returkampen.

Returkampen i Kiss Szílard Arena i Siófok spilles lørdag den 11. maj kl. 20.30. Præmisserne er klare: Team Esbjerg skal vinde eller spille uafgjort og score flere end 21 mål for at kunne hæve Europa-pokalen efter kampen.