Maj kan blive en historisk måned for Team Esbjerg

01/05 - 2019

Maj kan blive den bedste måned i Team Esbjergs historie, hvis alt arter sig, som holdet har spillet hidtil i 2019.

Heller ikke i den anden semifinale i HTH Ligaen var der tvivl om udfaldet, da kampen nåede den afgørende fase, og Team Esbjerg for anden gang på fem dage trak fra København Håndbold og denne gang vandt 29-23. DM-finalepladsen var sikret, og jublende spillere kastede sig om halsen på hinanden i Frederiksberg-Hallerne.

Modstanderen i DM-finalerne, hvoraf den første spilles i Blue Water Dokken lørdag den 18. maj, bliver Herning-Ikast Håndbold, der endnu en gang gjorde det af med sæsonens forhåndsfavoritter, Odense Håndbold, og vandt 23-17.Team Esbjerg har vundet de hele seks forudgående opgør i HTH Ligaens grundspil og slutspil samt i semifinalen i EHF Cup mod midtjyderne.

Forinden venter en europæisk finale, når Team Esbjerg søndag møder ungarske Siófok KC i den første finalekamp i EHF Cup. Returkampen spilles weekenden efter i Ungarn.

– Det lignede den første kamp i Esbjerg, men vi formåede at trække fra lidt tidligere, og jeg synes, indsatsen var rigtig flot. Der var den intensitet, en semifinale skal have, spillerne smed sig efter boldene, stemningen var fortættet, og det var i det hele taget god reklame for kvindehåndbold. Spillerne kan roligt klappe sig selv på skuldrene, hygge sig og tage et glas vin på vej hjem i bussen, sagde en lykkelig Team Esbjerg-cheftræner, Jesper Jensen.

Nogen skønhedsåbenbaring var semifinalen mod København dog ikke hele vejen. Dertil var der formentlig for meget på spil, og nervesystemet var for belastet.

Hjemmeholdet kom efter en lige indledning foran 7-4, inden holdet gik helt i stå. Cheftræner Jesper Jensen tog en yderst virkningsfuld timeout, hvorefter forsvarstempoet og aggressiviteten blev løftet, og det lykkedes at holde København fra scoringer i et helt kvarter. Så stod det 13-7 til Team Esbjerg, og grundlaget for en finaleplads efter to kampe var skabt.

– København startede med at løbe, og vi løb med og stressede lidt for meget. Men vi fik styr på forsvaret og vandt den næste periode 9-0, sagde Jesper Jensen.

Pauseføringen kunne have været større end 15-11, og den blev reduceret yderligere i en meget rodet indledning på anden halvleg. København var flere gange inden for to måls afstand, men tættere på kom holdet aldrig.

Sandra Toft holdt det høje niveau fra første halvleg, og Kristina Liscevic leverede scoringer og servicerede medspillere på et niveau, modstanderne ikke kunne være med på. Historien fra den første kamp i Esbjerg gentog sig. I slutfasen spillede begge hold syv mod seks i angrebet, og så var København lige vidt og måtte tage imod adskillige scoringer i et forladt mål.

Team Esbjergs backs havde det ligesom i den første semifinale svært, men Toft og Liscevic fulgt af Estavana Polman og Marit Røsberg Jacobsen leverede den ekstra klasse, der var et finalehold værdigt, og forsvarsindsatsen nåede på ny et højt niveau.

Du kan opleve den kommende DM-finalist søndag kl. 15.00 i Blue Water Dokken, når Team Esbjerg tager imod Siófok KC i den første finalekamp i EHF Cup. Billetter kan købes på www.teamesbjerg.dk.

– Vi glæder os helt vildt. Vi ved, det bliver en helt anden opgave med Europa og ukendte dommere, men vi skal ikke opfinde noget. Vi har spillere, der på skift kan præstere noget ud af ingenting, og vi skal sørge for at bevare roen, sagde Jesper Jensen.

Kampen i tal:

København Håndbold – Team Esbjerg 23-29 (11-15)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 8, Estavana Polman 6, Marit Røsberg Jacobsen 5, Vilde Ingstad 2, Maria Mose Vestergaard 2, Clara Monti Danielsson 2, Line Jørgensen 1, Sanna Solberg 1, Kristine Breistøl 1 og Marit Malm Frafjord 1.
Topscorere København: Linn Blohm 5 og Jenny Alm 5

Udvisninger:
Team Esbjerg: 2
København: 1

1.117 tilskuere i Frederiksberg-Hallerne