Maria Mose Vestergaard har lyst til et nyt håndboldeventyr

23/04 - 2019

Maria Mose Vestergaard forlader Team Esbjerg ved udløbet af sin toårige kontrakt 30. juni 2019. Hun har underskrevet en aftale med en anden klub, og dermed skal den 23-årige fløjspiller for første gang prøve talentet af uden for det esbjergensiske håndboldmiljø.

Hun vendte for nylig tilbage efter næsten et års genoptræning oven på en korsbåndsskade i venstre knæ og fortsat med den norske landsholdsspiller, Sanna Solberg, som en hård konkurrent til spilletiden på venstre fløj.

– Det var egentlig først, da jeg kom til at træne med og spille kampe igen, at jeg begyndte at tænke på fremtiden. Team Esbjerg meldte, at klubben gerne ville beholde mig, men jeg blev lidt skuffet over og ked af det tilbud, jeg fik. På samme tid føler jeg, at jeg nået til et punkt i min karriere, hvor jeg er klar til at prøve noget nyt. Jeg fik et tilbud, jeg ikke kunne sige nej til, hvor jeg vil få meget tillid, ansvar og den spilletid, som er nødvendig for at komme tilbage på mit tidligere niveau, siger Maria Mose Vestergaard.

Hun debuterede for fire år siden i en pokalkamp mod FC Midtjylland og fik sit gennembrud i 2016-2017-sæsonen, da Susanne Kastrup Forslund fra september holdt pause på grund af graviditet.

Cheftræner Jesper Jensen og den øvrige ledelse har haft adskillige snakke med Maria Mose Vestergaard om fremtiden, og konklusionen er, at vejene skilles efter denne sæson.

– Jeg har stor forståelse for Marias beslutning, men er også ked af, at en spiller med den personlighed og de håndboldkvaliteter forlader klubben. Som håndboldspiller er hun et legebarn, der har nemt ved at tilegne sig og udføre nye detaljer på banen, og hun er en af de bedste forsvarsspillere på fløjpladsen i Danmark. Med en skadefri periode har hun bestemt landsholdspotentiale, siger Jesper Jensen.

Legebarnet med den store udstråling folder sig også ud i klublivet, hvor Maria både er til sjov og fest og viser store menneskelige egenskaber.

– Det bliver helt sikkert hårdt at tage afsked med Team Esbjerg, men det bliver måske lidt nemmere af, at det føles som den helt rigtige beslutning. Jeg blev skadet på det værst tænkelige tidspunkt, men det er gået bedre end forventet med at finde tilbage til spillet, og mentalt er jeg ikke nervøs og bange for at spille. Det ville være helt perfekt at vinde guld i EHF Cup og DM-guld, inden jeg stopper i Team Esbjerg. Det går holdet og jeg 100 procent efter, siger Maria Mose Vestergaard.