Tre nederlag til København er længe siden - Team Esbjerg er klar

22/04 - 2019

Team Esbjerg går til semifinalerne med endnu en sejr og en solid mental ballast efter 28-24 mod en anden semifinalist, Herning-Ikast Håndbold.

I semifinalen venter København Håndbold, der tog til Odense og vandt 27-19 over et hjemmehold, der i efterhånden nogle kampe ikke har haft det store at spille for og skal genfinde gearet i semifinalerne.

– Det bliver spændende at møde de forsvarende mestre fra København i en semifinale, og det vil være sjovt at slå dem – men svært. Vi kan ikke bruge de tre kampe, vi har spillet mod dem tidligere i denne sæson, til noget, for vi er et helt andet sted nu. Mange spillere præsterer godt, og vi har en bred trup. Det bliver to gode forsvar og to gode kontrahold, der mødes, og jeg tror, forsvaret får afgørende betydning, sagde Sandra Toft efter en fridag med Rikke Granlund i målet i alle 60 minutter.

Team Esbjerg tabte sæsonens to første kampe, Super Cup’en og ligapremieren, til København Håndbold, der i det tredje møde i november tog til Esbjerg og vandt 37-28. Det er over fem måneder siden. Cheftræner Jesper Jensen havde inden slutspillets sidste runde Nykøbing F. Håndbold som svag favorit til at tage den anden semifinaleplads i pulje 1, men Odense valgte at skuffe næsten 1.900 tilskuere og tabe generalprøven til København.

– Det er længe siden, jeg har set København, der var gode før jul. Jeg glæder mig til at se kampen fra Odense, og om de har fundet gnisten igen. De har haft en periode, hvor de ikke var så gode i forsvarsspillet, men holdt Odense nede på 19 mål i dag. Vi har selv gjort det godt og leveret et fint slutspil. Vi er klar, sagde Jesper Jensen.

Han har givet spillerne fri tirsdag, lader dem styrketræne onsdag, og så træner truppen torsdag og fredag frem mod den første semifinalekamp lørdag kl. 14.00 i Blue Water Dokken.

Den sidste slutspilskamp fulgte i afslutningen mønstret fra tidligere opgør mod Herning-Ikast i denne sæson. Efter en slatten første halvleg var Team Esbjerg stærkest efter pausen. Line Jørgensen udlignede med et par mål tidligt i anden halvleg og scorede senere til 23-20 fra 10-11 meter. Clara Monti Danielsson fulgte op med en veldrejet pirouette til 24-20, og så var den nødvendige afstand skabt. Rut Jónsdóttir kom ind og scorede to fine mål i træk til 28-21, inden midtjyderne pyntede med tre mål i træk.

En kamp i en fordragelig atmosfære mellem to hold med let til smilet – de var semifinaleklar – var for længst afgjort. Begge hold fik økonomiseret godt med kræfterne, og forude venter større opgaver.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Herning-Ikast Håndbold 28-24 (13-14)

Målscorere Team Esbjerg: Kristina Liscevic 7, Marit Røsberg Jacobsen 6, Estavana Polman 6, Line Jørgensen 3, Clara Monti Danielsson 2, Rut Jónsdóttir 2, Kristine Breistøl 1 og Sanna Solberg 1.
Topscorer Herning-Ikast: Helene Fauske 5

Udvisninger:
Team Esbjerg: 1
Herning-Ikast: 2

1.718 tilskuere i Blue Water Dokken