Uniteds underspil kommer ikke til at snyde Team Esbjerg

30/03 - 2019

De to hjemmesejre mod puljefavoritterne fra Herning-Ikast Håndbold og Team Esbjerg i første spillerunde af slutspillet har stort set nulstillet pulje 2, inden Team Esbjerg søndag eftermiddag tager imod den ene af torsdagens vindere, Aarhus United, i Blue Water Dokken.

26-27-nederlaget til Viborg HK fremkalder ingen krisestemning efter et succesrigt forår, men Line Jørgensen og medspillerne ved udmærket, at den lange serie uden nederlag ikke kan bruges til meget andet end de to point, Team Esbjerg som nummer to i grundspillet tog med over i kampen om en semifinaleplads.

– Vi er helt klar over, at vi starter forfra nu. Man vil altid gerne vinde, og vi var skuffede efter nederlaget i Viborg, men vi har stadig muligheden for at afgøre det selv. Nu er det bare helt forfra. Vi skal finde tilbage til den ro og den tryghed i vores base, vi har spillet med i store dele af foråret. Det er nu, vi skal finde glæden, og det er sjovt at spille, siger Line Jørgensen.

Hun glæder sig selv til at vende tilbage til den aldrig svigtende opbakning på hjemmebanen og til at vise, at holdet har redskaberne til at tage to point mod Aarhus. Både hun og cheftræner Jesper Jensen mener, at det forenede, unge hold får svært ved at blive ved med at give den som underdog i slutspillet. United vandt senest 28-25 i Esbjerg i oktober.

– Aarhus er et hold af unge, sultne løvinder, der synes, det er fedt at være i slutspillet og underspiller over for sig selv. Det kan de ikke gøre over for os andre længere. Vi vurderer, at vi har holdet og konceptet til at vinde de kampe, vi skal i slutspillet, også mod Aarhus, siger Jesper Jensen.

Med to point på kontoen fra start vil sejre i de tre hjemmekampe kunne bære Team Esbjerg langt mod en semifinaleplads.

– Selv om vi gerne ville have gjort ting anderledes, er der i sig selv ikke noget forgjort ved at tabe i Viborg. Men pointene skal findes et andet sted, og hvis vi vinder vore hjemmekampe, er vi, hvor vi skal være, siger Jesper Jensen.

Rut Jónsdóttir er tilbage i truppen efter en længere skadespause oven på sit comeback efter barsel, og truppen er dermed på 16 spillere.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaens slutspil, pulje 2, mod Aarhus United søndag den 31. marts kl. 14.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen, Line Jørgensen og Rut Jónsdóttir.