Favoritterne dukket - alt er åbent i slutspillets pulje 2

28/03 - 2019

Aarhus United lagde for med at slå Herning-Ikast Håndbold, og Viborg HK fulgte op med at tilføje Team Esbjerg det første nederlag i 2019, og dermed er pulje 2 i slutspillet åbnet på vid gab.

27-26-sejren til Viborg indebærer, at alle hold i puljen er på pointtavlen, og at de to favoritholds fordel ved at have point med over indtil videre er elimineret.

Det blev en tempopræget og intens håndboldkamp i Viborg, som et opgør i slutspillet skal være, men da ingen andre Team Esbjerg-spillere end Estavana Polman nåede i nærheden af deres topniveau, skulle det blive en svær aften. “Essie” drev angrebene frem i højt tempo og scorede de første fem mål for sit hold, mens Line Haugsted dominerede indledningen for hjemmeholdet. Det skulle ikke blive sidste gang, at hollænderen ene kvinde holdt Team Esbjerg inde i opgøret.

Da Haugsted slækkede lidt på scoringerne efter sit fjerde mål til 9-8-føring, kom Kristina Jørgensen på banen, og det 21-årige landsholdstalent udfoldede hele sit repertoire med kliniske skud fra distancen og gennembrud med et fodskifte, man ikke skulle tiltro en spiller af hendes højde. Hun pumpede med sit fjerde mål på fire forsøg bolden op i krogen til midtjysk pauseføring på 17-15, og hun fortsatte stilen efter pausen med Viborgs første mål til 18-15.

Hvem andre end Estavana Polman skulle bringe Team Esbjerg tilbage. Hun scorede fire af de seks første Team Esbjerg mål i anden halvleg, men da Viborg-cheftræner Jakob Vestergaard 12 minutter før tid sendte Ida-Marie Dahl frem for at skygge hende, formåede Kristina Liscevic og Kristine Breistøl ikke at tage over og drive spillet, og Sanna Solberg brændte for meget. For mange af spillerne havde en dårlig aften.

– Mange spillere ramte ikke deres topniveau. Vi er ikke tilfredse med indsatsen, og for første gang i tre måneder fandt vi ikke roen i spillet, sagde cheftræner Jesper Jensen til TV 2 Sport.

Estavana Polman blev efter kampen mindet om et jubilæum, hun ikke selv havde været opmærksom på, da et af hendes 12 mål var nummer 1.000 i Team Esbjerg-trøjen. Det formildede hende dog ikke.

– Hvad fanden laver vi? Vi bevæger os for meget til siden, og så scorer man ikke. Vi skulle have gjort vores job og holdt aftalerne, og i stedet lavede vi for mange personlige fejl. Vi kan være sure nu, men om tre dage skal vi være klar, sagde Polman.

Hun hentydede til den første hjemmekamp i slutspillet mod Aarhus United, der sendte en advarsel med 23-20-sejren over Herning-Ikast inden opgøret søndag kl. 14.00 i Blue Water Dokken. Du kan købe billetter på www.teamesbjerg.dk.


Kampen i tal:

Viborg HK – Team Esbjerg 27-26 (17-15)

Målscorere Team Esbjerg: Estavana Polman 12, Marit Røsberg Jacobsen 3, Kristine Breistøl 2, Line Jørgensen 2, Sanna Solberg 2, Vilde Ingstad 2, Kristina Liscevic 2 og Annette Jensen 1.
Topscorer Viborg: Kristina Jørgensen 9

Udvisninger:
Team Esbjerg: 1
Viborg: 2

1.356 tilskuere i Vibocold Arena