Viborg måske den sværeste udebane i slutspillet

27/03 - 2019

Både Viborg HK og Team Esbjerg har haft en stribe spillere af sted med landshold, og de er vendt hjem med gode oplevelser med deres nation for at forberede sig til den første kamp i slutspillet torsdag aften i Viborg.

– Jeg føler, at vi har været i slutspilsgear i nogen tid, også fordi vi har spillet EHF Cup. De to kampe i efteråret mod Paris 92, hvor vi kvalificerede os til det europæiske gruppespil var så vigtige, fordi vi dermed fik kampe foræret til at skærpe os. Gruppekampene har givet os alt det, vi håbede på. Viborg har hængt på med det yderste af neglene i forhold til slutspillet, men har ellers været igennem det samme i EHF Cup. Det bliver en slutspilskamp på højeste niveau i Viborg, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Flere af spillerne, Bodholt, Jørgensen og Haugsted fra Viborg, og Sandra Toft fra Team Esbjerg var holdkammerater på det danske landshold, der tabte stort til Norge, men rejste sig imponerende med 25-22 over de franske verdens- og europamestre ved Golden League og besatte andenpladsen i turneringen. Nu er de benhårde modstandere i kampen om slutspilspoint og semifinalepladser.

– Vi er puljens største favoritter med to point med over i slutspillet, og Herning-Ikast med et point er identisk favorit til en semifinaleplads. Men det bliver en pulje, hvor vi kommer til at slå hinanden på kryds og tværs. Vi går efter at vinde i Viborg, velvidende at det måske er den sværeste kamp af alle i puljen. Viborg er trods den europæiske succes et halvsåret dyr i den hjemlige liga og vil vinde på hjemmebane, siger Jesper Jensen.

Han vurderer, at det af holdene, der hurtigst finder tilbage i rytmen efter landskamppausen, vil stå med bedst chancer.

Team Esbjerg vandt sæsonens første kamp i Viborg med 29-26 og den næste i januar med hele 32-22. Det nederlag blev det første af fire i træk for Viborg, der uhørt kom i fare for ikke at kvalificere sig til slutspillet.

Team Esbjerg er fortsat uden Rut Jónsdóttir og Lene Østergaard, men har ellers alle spillere til rådighed til årets første slutspilskamp.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaens slutspil, pulje 2, mod Viborg HK torsdag den 28. marts kl. 20.30 i Vibocold Arena:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.