Tre på Årets hold - Polman topper listen

26/03 - 2019

Team Esbjerg er som den eneste klub repræsenteret med tre spillere på Årets Hold i grundspillet. Estavana Polman, Vilde Ingstad og Marit Røsberg Jacobsen er blandt Divisionsforeningen Håndbolds udvalgte, og valget baserer sig på det meget nøgterne begreb, Most Effective Player (MEP), hvor spillerne måles på en række parametre i løbet af de 26 grundspilskampe.

Ud over den flotte repræsentation som klub har Estavana Polman opnået den højeste score af alle, 88,57 MEP, fulgt af sin holdkammerat, Vilde Ingstad, med 84,56 MEP. Marit Røsberg Jacobsen har i sin første sæson i Team Esbjerg opnået 59,27 MEP.

– Nogle vil mene, at kåringen giver et unuanceret billede af spillernes præstationer, fordi der primært fokuseres på mål og fejl. Eksempelvis vil vores fløj, Sanna Solberg, have svært ved at nå helt frem, fordi hun har en stor rolle i defensiven og tager nogle udvisninger. Når det er sagt, er det meget fortjent, at “Essie” er udpeget som bedste spiller i grundspillet. Især efter jul har hun spillet helt vildt. Vi har set samme topniveau tidligere, men nu er bundniveauet langt højere, og hun er meget mere velovervejet og moden i sit spil, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Polman blev på papiret kun nummer to på topscorerlisten i HTH Ligaen, men scorede 131 rene mål, hvilket er klart højest. Med 25 mål på straffekast blev det totalt til 156 mål i 25 kampe. Laura Damgaard, EH Aalborg, scorede 158 mål, heraf 54 på straffekast.

Også Vilde Ingstad og Marit Røsbjerg Jacobsen får anerkendelse af cheftræneren for deres præstationer.

– At Vilde er på Årets Hold er et tegn på, at hun har udviklet sig enormt i løbet af sæsonen. Hun har stort set undgået udvisninger, og før jul var hendes spil nærmest af en anden planet. Det var ekstraordinært. Røsberg har ud over at score mål haft en stor rolle i forsvaret med udvisninger til følge. Alligevel formår hun at være med helt fremme. Vi har arbejdet rigtig meget med hendes afslutninger i den første sæson i Team Esbjerg. Desto mere glædeligt er det, siger Jesper Jensen.

De øvrige spillere på Årets Hold er: Sabine Englert og Helene Fauske, Herning-Ikast Håndbold, Celine Lundbye Kristensen, Aarhus United, og Lærke Nolsøe, Nykøbing F. Håndbold.