Aftenen alt falder på plads inden slutspillet

12/03 - 2019

HTH Ligaens grundspil afsluttes med et brag af en håndboldaften, hvor meget er på spil i både top, bund og midt imellem. Ringkøbing og EH Aalborg kæmper mod direkte nedrykning, TTH Holstebro og Silkeborg-Voel KFUM ligger næsten lige i kampen om den sidste slutspilsplads, og pladserne fra to til fem er endnu ikke afklaret.

Team Esbjerg skal bruge et point i Randers for at være sikker på andenpladsen efter Odense Håndbold.

– Det er en stor kamp for os. Vi har muligheden for at ende som toer i grundspillet og få to point med over i slutspillet. Ved juletid sigtede vi efter top fire og troede ikke på, at vi kunne overhale København Håndbold. Kalkulationen med, at København ikke ville tabe mange point, var rigtig, men vi har fra da haft en nærmest perfekt sæson. Vi har ikke været ude i marginaler med held eller uheld, for vi har vundet vores kampe sikkert, siger Team Esbjerg-cheftræner Jesper Jensen.

Den ubrudte serie af kampe uden nederlag er på 21 regnet fra bronzekampen mod Randers HK i Final4 i Esbjerg 30. december. Serien består blandt andet af syv sejre og en uafgjort i EHF Cup og 10 sejre i træk i HTH Ligaen.

– Kampen mod Randers ser jeg ikke som nummer to mod nummer 11. Randers burde have været i slutspillet, har vundet over Viborg og tabte senest med to mål ude til Aarhus United. Randers kæmper også for at få point med over i kvalifikationsspillet, og spiller vi ikke op til vores niveau, er der en reel risiko for, at vi taber, siger Jesper Jensen.

Uanset resultatet i Randers kan Team Esbjerg se frem mod et slutspil, hvor holdet er i pulje med i hvert fald Aarhus United og Viborg, og højst sandsynligt bliver København den sidste modstander.

– Hver gang, man ser modstanderne i et slutspil, tænker man: Puha. Vi har tabt seks point i grundspillet mod de tre hold. Vi har ganske vist vundet to kampe mod Viborg, men de har set meget bedre ud efter jul. Den anden pulje ser også svær ud, men modsat vores, hvor to af de øvrige hold har opadgående formkurve, København og Viborg, er der to hold med nedadgående form i den anden, siger Jesper Jensen.

Team Esbjerg indleder slutspillet med en udekamp i slutningen af marts. Men først skal kampen i Randers spilles. Mindst et point er nødvendigt for at få to point med over i slutspillet, som kan vise sig at være vitale.

Estavana Polman er tilbage i truppen efter at have siddet over med en mindre forstrækning i EHF Cup-kampen mod Kuban Krasnodar.

Team Esbjergs trup til kampen i HTH Ligaen mod Randers HK onsdag den 13. marts kl. 19.30 i Arena Randers 1:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.