Andre tog over i Polmans fravær - nu venter Herning-Ikast

10/03 - 2019

Trods udfald i første halvleg og en russisk føring på fire mål blev returkampen i kvartfinalen i EHF Cup den ventede formssag for Team Esbjerg, der på ny scorede 37 mål og denne gang tillod Kuban Krasnodar at score 31 mål. Dermed blev den samlede margin på 19 mål.

Kuban Krasnodar er skudmæssigt ikke nogens stormagt, men alligevel ydede Team Esbjerg i første halvleg sit bidrag til afspændingen med øst med et usædvanlig gavmildt forsvar, der hverken i 5-1-formation eller med Sanna Solberg trukket tilbage i et 6-0-forsvar fungerede. Især indspillene til stregen, Ekatarina Matlashova, gjorde ondt, og højrefløjen Mariia Dudina var hele kampen svær at kontrollere. Rikke Granlund stred godt i målet, men blev angrebet fra mange vinkler.

Cheftræner Jesper Jensen tog sin første timeout ved stillinger 7-7 og den næste efter mindre end 20 minutters spil, da Kuban førte 14-10. Den sidste stabiliserede indsatsen, Kristine Breistøl udlignede fem minutter efter til 16-16, og Maria Mose Vestergaard høstede eftermiddagens største bifald med sin fine kontrascoring til 21-19 i comebacket efter et års fravær. Så var der sammenlagt 15 mål op for Kuban, der på ny var uden faderskikkelsen Jevgenij Trefilov på bænken.

Kuban blev ramt af flere udvisninger i minutterne efter pausen, men formåede at hænge pænt på, indtil Vilde Ingstad tog fat. Hun scorede fem mål på fem forsøg i anden halvleg og var stærkt medvirkende til, at Team Esbjerg trak fra i det spændingsforladte opgør. Før pausen havde Kristina Liscevic og Kristine Breistøl glimtet i det spillerum, fraværet af småskadet Estavana Polman skabte.

Først på aftenen søndag stod det klart, at den ene semifinale i EHF Cup bliver rent dansk, Herning-Ikast Håndbold mod Team Esbjerg. Midtjyderne havde et forspring på otte mål at tære af i returkampen og fik brug for det meste. Podravka Vegeta førte i Kroatien med 12-6 ved pausen, og danskerne var groggy, men de formåede at spille uafgjort 12-12 i anden halvleg og begrænse nederlaget til 24-18.

Cheftræner Jesper Jensen:
– Vi spillede en rigtig fin anden halvleg. Der var ting, vi ikke var tilfredse med før pausen, men halvlegen viste, at vi leverede en stærk præstation i den første kamp i Rusland, for Kuban er et godt hold. Det bliver to intense kampe mod Herning-Ikast i semifinalen. En semifinale mod et andet dansk hold vil ikke blive særlig europæisk, fordi vi kender hinanden ned i mindste detalje.

Sanna Solberg:
– Det var alt for slapt i første halvleg. Efter pausen kæmpede vi bedre i forsvaret, hvilket også gav bedre muligheder i angrebet. Vi har mødt Herning-Ikast mange gange, og vi ved, hvad de kommer med. Det bliver hårdt, men hvis vi kan holde fast i det spil, vi har leveret i 2019, kan vi gå helt til finalen, og min ønskemodstander vil være Siófok. Jeg har aldrig spillet mod min søster, Silje, før.

Kampen i tal:

Team Esbjerg – Kuban Krasnodar 37-31 (21-20)
Team Esbjerg er kvalificeret til semifinalen i EHF Cup med en samlet sejr på 74-55.

Målscorere Team Esbjerg: Kristine Breistøl 7, Kristina Liscevic 7, Vilde Ingstad 5, Annette jensen 4, Sanna Solberg 3, Line Jørgensen 3, Clara Monti Danielsson 2, Marit Røsberg Jacobsen 2, Maria Mose Vestergaard 2, Marit Malm Frafjord 1 og Emma Nielsen 1.
Topscorer Kuban: Mariia Dudina 9

Udvisninger:
Team Esbjerg: 4
Kuban: 5

1.348 tilskuere i Blue Water Arena