Kvartfinale mod Kuban skal skærpe formen til store opgaver

09/03 - 2019

Det er yderst tvivlsomt, om trænerlegenden Jevgenij Trefilov har rekreeret så meget oven på sin hjertesygdom, at han er i stand til at piske sit unge hold til at præstere det umulige mod Team Esbjerg søndag eftermiddag i Blue Water Dokken. Den talentfulde russiske landsholdsplaymaker, Yaroslava Frolova, er definitivt ude med en brækket finger.

Oddsene er vanskelige for Kuban Krasnodar efter nederlaget på 24-37 i den første kvartfinale, men hos Team Esbjerg tages opgaven at tage det sidste skridt mod semifinalen i EHF Cup med den vanlige seriøsitet.

– Selv med et forspring på 13 mål er der ikke noget, der giver sig selv. Kuban er et hold på et fint niveau, som ville spille med i slutspillet i Danmark, men det er også et ungt hold, der ikke var i stand til at sætte en prop i, så der var noget at spille om i returkampen. Vi var ikke 13 mål bedre, det reelle billede var snarere fem til syv mål i forskel, siger Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jensen.

Team Esbjerg vil ubetinget bevare sin status som ubesejret i denne sæsons EHF Cup, og holdet vil vinde over Kuban. Jesper Jensen vil bruge kampen til først og fremmest at kvalificere sig endeligt til semifinalen – højst sandsynligt mod Herning-Ikast Håndbold – og derudover at udvikle holdet og lægge flere procenter på i præstationerne.

Efter den sidste kamp i grundspillet mod Randers HK onsdag er der landskamppause, hvor spillere spredes, og det bliver sværere at arbejde med detaljer frem mod slutspillet og semifinalerne i EHF Cup. Derfor skal kampen mod Kuban bruges.

Estavana Polman er tvivlsom deltager i søndagens kamp, da hun plages af en forstrækning i det ene baglår, hvorimod Maria Mose Vestergaard har udsigt til at spille sin første internationale kamp længe. Hun var med i truppen mod Odense Håndbold midt i ugen, men uden at komme på banen.

Team Esbjergs trup til kvartfinalen i EHF Cup, anden kamp, mod Kuban Krasnodar søndag den 10. marts kl. 13.00 i Blue Water Dokken:

Målmænd: Sandra Toft og Rikke Granlund
Venstre fløj: Sanna Solberg, Elma Halilcevic og Maria Mose Vestergaard
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Emma Nielsen
Streg: Vilde Ingstad, Clara Monti Danielsson og Marit Malm Frafjord
Bagspillere: Kristine Breistøl, Estavana Polman, Kristina Liscevic, Annette Jensen og Line Jørgensen.